на живо

Весела Димитрова: Момичетата чакат с нетърпение Световната купа в София (ВИДЕО)

Цялата надпревара ще бъде излъчена на живо в каналите на bTV Media Group

Весела Димитрова: Момичетата чакат с нетърпение Световната купа в София (ВИДЕО)

Момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика чакат с трепет и огромно вълнение Световната купа в София. Надпреварата, която ще се проведе от 26 до 28 март в "Арена Армеец" ще е първото голямо състезание от 2019 г.

Миналата година заради пандемията от COVID-19 календарът на световната гимнастика бе тотално променен и грациите нямаха възможност да се изявяват на най-високо ниво.

"Изключително много се вълнуваме, това е първото състезание от година и половина. С трепет и вълнение момичетата очакват тази изява", каза в студиото на "120 минути" треньорът на ансамбъла Весела Димитрова.

Снимка: Getty Images

Помощник на Димитрова е бронзовата медалистка от Рио де Жанейро Михаела Маевска. Маевска, която бе капитан на предишния ни ансамбъл, сподели, че все още не се чувства напълно готова да бъде старши-треньор, но пък в момента се учи от най-добрата.

"Ние сме треньорски тандем, който се допълва взаимно", категорична е Весела Димитрова. 

Преди да поеме ансамбъла на България, Димитрова се занимаваше с грациите на Швейцария: "Върнах се, за да работя с българския национален отбор. Това винаги е било моя мечта - да работя с българките. Тук се чувствам на място", каза още Весела Димитрова.

Снимка: Lap.bg

Относно целите на ансамбъла, тя сподели, че е превърнала в свои "съюзници" дори приятелите на момичетата, защото "трябва да имам подкрепата на всички хора, които са свързани с тях, тъй като доста често те ще се оплакват от мен".

"Сигурна съм, че с общи усилия ще стигнем там, където трябва да бъдем", завърши Димитрова.

От понеделник до петък, в пет поредни дни, в предаването "Преди обед", може да гледате рубриката, посветена на момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика.

"Различните 5" показва всяка една от гимнастичките в различна светлина. Авторът на рубриката Флорина Иванова ще ви доближи до личния свят на отбора от "златни момичета".

Ансамбълът, Боряна Калейн и Катрин Тасева са подготвили нови, по-сложни композиции, които може да гледате на живо в каналите на bTV Media Group от 26 до 28 март! Световната купа по художествена гимнастика ще бъде излъчена пряко по RING и на сайта btvnovinite.bg в трите дни. Гледайте финалите на отделните уреди в неделя (28 март) пряко и по bTV!