на живо

Весела Димитрова: Момичетата бяха по-емоционални от обикновено (ВИДЕО)

Ансамбълът ни завоюва злато в многобоя в София

Весела Димитрова: Момичетата бяха по-емоционални от обикновено (ВИДЕО)

Треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова е доволна от представянето и златото в многобоя в София, но вярва, че момичетата могат да се справят още по-добре и да гонят дори по-високи оценки.

За съчетанието си с пет топки във вчерашния ден, грациите получиха 44,150 точки, което е рекордна оценка в света на художествената гимнастика. Съчетанието с три обръча и два чифта бухалки пък бе наградено с 40,200 точки.

"Доста дълго време почивахме принудително. Момичетата бяха много развълнувани, това им беше като бойно кръщение. Усетих ги малко по-емоционални от обикновено, но ще влезем в ритъм. Знам, че могат още много и оценката може да бъде още по-голяма. Постоянно сме в процес на работа и променяме.", заяви треньорката след награждаването. 

"Абсолютно отговорно подходиха (момичетата) към състезанието, още повече, че имаха и дълга пауза. Много тъжно е, че нямаше публика", каза още Весела Димитрова.

Снимка: Ладислав Цветков

На финалите на отделните уреди в неделя ще видим солидно българско присъствие. Боряна Калейн ще се бори за медалите и на четирите уреда, а Катрин Тасева в тези на топка и бухалки. Ансамбълът ни ще гони нови два златни медала във финалите на пет топки и три обръча с два чифта бухалки.

Финалите в "Арена Армеец" в неделя започват в 12:30 ч. Те ще бъдат излъчени на живо по bTV, RING, VOYO.BG и онлайн напълно безплатно и без регистрация на btvnovinite.bg. Коментарното ни студио преди първите съчетания започва в 12 ч. по RING.