на живо

Световната шампионка отстрани Ивелина Илиева от олимпийските игри

Тя загуби на осминафинал от лидерката в световната ранглиста

Lap.bg

Участието на олимпийските игри в Токио на сребърната медалистка от европейското първенство по джудо през 2016 г. - Ивелина Илиева (до 57 кг), приключи на осминафинал.

След като в първата си среща за деня тя победи представителката на Тунис Гофран Хелифи с "ипон" 10 секунди преди края на редовното време, българката не успя да се справи със световната шампионка Джесика Климкайт от Канада във втория си мач за деня.

Снимка: Lap.bg

Лидерката в световната ранглиста и една от фаворитките за медал в Токио се оказа "твърде голяма хапка" за Илиева. Въпреки достойното представяне на българката, която дебютира на най-авторитетния спортен форум, Климкайт беше непоколебима и продължи напред.

Снимка: Lap.bg

На олимпийските игри участие правото да участват в репешажите в джудото имат само достигналите до четвъртфинал. Така олимпийската мечта на Илиева приключи. Преди дни от най-авторитетния спортен форум отпадна и Станислав Герчев (до 60 кг). Утре (27 юли) участието си в категория до 81 кг започва сребърният медалист от европейските игри в Минск през 2019 г. - Ивайло Иванов.

По-късно днес (26 юли)своите мачове в Токио ще изиграят бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви, боксьорите Станимира Петрова и Даниел Асенов, а двамата плувци Антъни Иванов и Диана Петкова ще участват в сериите в своите дисциплини.

Снимка: Lap.bg