на живо

Тамаш Пришкин пред bTV: Тимът на Унгария показа, че играе добре срещу големите отбори

Бившият национал поздрави публиката в Будапеща

Тамаш Пришкин пред bTV: Тимът на Унгария показа, че играе добре срещу големите отбори

Разочарован от отпадането в груповата фаза на европейското първенство, но и доволен от играта на националния отбор на Унгария беше бившият нападател Тамаш Пришкин. Пред bTV той заяви, че играчите на Унгария са се представили на ниво в "Групата на смъртта", в която бяха още Франция, Германия и Португалия.

"За съжаление групата ни бе много трудна. Може би ако бяхме се паднали в друга група с други отбори щяхме да имаме по-големи шансове да продължим напред. Смятам че показахме на всички, че Унгария може да играе добре срещу топ отборите в Европа. На 6 минути бяхме от това да се класираме в следващата фаза. Феновете са доволни от представянето ни и това което успяхме да покажем срещу големите отбори. Ще се радвам много, ако сега продължим в същия дух и се класираме за световното първенство догодина", заяви Пришкин, който в периода 2005-2017 г. изигра 63 мача за Унгария.

Тимът от Централна Европа имаше привилегията да играе две срещи в Будапеща. Стадион "Ференц Пушкаш" беше единственият, на който нямаше ограничение в капацитета на зрителите. 

Според Пришкин, именно феновете са били в основата на доброто представяне на унгарците, които успяха да спечелят 2 точки, завършвайки наравно с Германия и Франция.

"Футболистите не са най-важният фактор. Подкрепата от феновете ни както екипа в отбора са много по-важни. Видяхте каква бе атмосферата на "Пушкаш Арена". Щастлив съм и се гордея с Унгария!", заяви той.