на живо

Търговище посрещна своята Антоанета със сълзи от радост (ВИДЕО)

Олимпийската вицешампионка в стрелбата раздаде стотици автографи и получи бурни аплодисменти

Търговище посрещна своята Антоанета със сълзи от радост (ВИДЕО)

Сълзи от щастие, бурни аплодисменти и безкрайна обич от съгражданите приветстваха олимпийската вицешампионка от Токио в стрелбата Антоанета Костадинова в родното Търговище.

Българката се завърна днес (1 август) от Япония, а най-емоционално за нея беше у дома. 

Местната управа се беше постарала да организира тържество, което започна с изпълнението на българския химн от племенника на медалистката Ростислав и огромен трибагреник, носен от малки спортисти от града. 

Снимка: община Търговище

В публиката бяха родителите на Костадинова, както и нейният съпруг Росен и двете им дъщери - Ренета и Симона. Именно те съпреживяха най-емоционално завръщането на сребърната медалистка у дома.

Снимка: община Търговище

Заслужени аплодисменти имаше и за треньора на българката - Христо Христов.

Снимка: община Търговище

"Ако някога съм предполагал, че когато стана кмет ще прегърна олимпийска вицешампионка и треньора ѝ – Бога ми, никога не съм го мислил. Благодаря ви от името на всички нас, от името на всички наши съграждани. В неделя преди седмица ние се събудихме по-горди от преди. Благодаря ви, защото вие изпълнихте с гордост сърцата и очите ни. И нека Господ да помага да ни радвате и в бъдеще", каза кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, който връчи на Костадинова и треньорът ѝ почетни плакети.

Снимка: община Търговище

"Искам да се обърна към всички родители - водете децата си в залите, по стадионите, нека тренират, нека се занимават със спорт. Това е хиляди пъти за предпочитане, отколкото да им дадете телефоните. Водете ги в залите и по стадионите – нека се движат. Това е здраве. Спортът изгражда хора с характер", заяви Костадинова пред своите съграждани.

Снимка: община Търговище