на живо

Тържествено посрещане на Ивет Горанова в Долна Митрополия (ВИДЕО)

Олимпийската шампионка се прибра у дома след триумфа

Тържествено посрещане на Ивет Горанова в Долна Митрополия (ВИДЕО)

Тържествено посрещане на Ивет Горанова в родната ѝ Долна Митрополия! Каратистката, която стана олимпийска шампионка в Токио, бе засипана с изненади и благодарности от своите съграждани. Ивет вече е почетен гражданин на Долна Митрополия, а общината ѝ подари и имот. Подарък имаше и от местното висше военно училище, което ѝ осигури безплатно 5-годишно обучение.

В очакване на Ивет бе и нейната първа учителка - Верка Тодорова. "Ще я посрещна с много хубави чувства и обич от това, че е постигнала своите мечти и е показала на младите, че мечтите могат да бъдат осъществени. Радвам се, че всички тези хора са дошли тук, за да посрещнат едно уникално и невероятно момиче", коментира тя пред bTV.

"Треперят ми краката. Отново същото чувство като от стълбичката. Изключително съм щастлива и най-вече горда българка. Чувствам се на точното място и се радвам, че толкова много хора са преживели с мен това, което успях да постигна. Това е не само мой успех, а за цяла България.", каза самата Ивет малко по-късно.

Снимка: Lap.bg

Преди два дни, в Токио, Горанова записа паметен триумф в кат. до 55 кг на каратето. Извоюва златото след 5 поредни впечатляващи победи, включително над старата си познайничка Анжелика Терлюга (Украйна) във финала.

Постигна го на 21 години, 4 месеца и 30 дни, което превърна Ивет в най-младата ни олимпийска шампионка в индивидуален спорт.

Снимка: Lap.bg

Тагове: