на живо

Тихомир Иванов не се класира за финала в Токио

Българският представител в скока на височина не успя да преодолее квалификациите на олимпийски игри

Lap.bg

Българският представител в скока на височина Тихомир Иванов приключи участието си на олимпийските игри в Токио. Той няма да продължи към финалите в своята дисциплина, след като допусна 3 грешки на една и съща височина в квалификациите. 

Иванов преодоля без проблеми 2,17 м, но на 2,21 м направи 3 неуспешни опита. 

Снимка: Lap.bg

Това е второ участие на олимпийски игри за българина. През 2016 г. в Рио де Жанейро той се класира за финала в скока на височина, но контузия го спря да се представи убедително в спора за медалите и остана 10-ти.

За Игрите в Токио 26-годишният Иванов се класира по ранглиста. Най-доброто му постижение за сезона е 2,28 м, а в кариерата - 2,31 м. Само сантиметър по-малко (2,30 м) е квалификационната норма за финала в скока на височина на олимпийските игри.

Снимка: Lap.bg

България има още четирима лекоатлети в Япония. По-късно днес (30 юли) са сериите на 100 м при жените, където ще участва Ина Евтимова, която има и квота за бягането на 200 м. Също днес на стадиона в Токио ще излезе и родната представителка в тройния скок Габриела Петрова. Сериите на 200 м за Евтимова и Ивет Лалова са в понеделник (2 август). Представителката ни при жените в скока на височина - сребърната медалистка от Рио де Жанейро Мирела Демирева, започва участието си на вторите за нея олимпийски игри в края на следващата седмица.

Снимка: Lap.bg