на живо

Тодор Батков: Чух, че тези провокации са предизвестени (ВИДЕО)

"Такива "елементи" просто не трябваше да са на стадиона"

Тодор Батков: Чух, че тези провокации са предизвестени (ВИДЕО)

Бившият собственик на "Левски" Тодор Батков гостува в предаването "Лице в лице", където коментира разразилия се расистки скандал на евроквалификацията с Англия, загубена от футболните ни национали с 0:6.

Той взе отношение и по темата с оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, като предположи, че е възможно провинилите се фенове да са били използвани с определена цел.

"Чух, че тези провокации са предизвестени и е жалко, че се случва на такъв форум срещу отбор като Англия. Докарахме я дотам, че министър-председателят се изказа за това. Трябваше да се вземат мерки предварително и такива "елементи" просто не трябваше да са на стадиона. Да вземат и органите да си свършат работата", заяви Батков.

"Използват агитките. Аз се оттеглих преди четири години и една от причините е тази. Проблеми като президент и собственик на "Левски" започнах да имам още от 2006 г. Два мача в звездния поход на "Левски" - единият квалификация с грузинския шампион "Сиони". На "Герена" беше организиран бомбен атентат. Това беше провокация с цел да бъда пречупен, да приема определени условия, да започна да давам определени пари за охрана"

"Второто беше на мача с "Барселона" в Шампионската лига. В един момент 30 души си вдигнаха фланелките и отдолу лъснаха свастики... Това е проблем, който се наслагва с годините. Предполагам, че целта сега е била коренна промяна в българския футбол"

"Не съм убеден и дали ще приемат оставката на Борислав Михайлов. С избори при този устав трудно могат да го свалят. Нищо против него нямам, той направи много, но очевидно вече е неудобен на големите клубове"

Какво още споделиха Батков и треньорът Велислав Вуцов - вижте във видеото:

Тагове: