на живо

Гордост и безсъние за семейството на Йосиф Миладинов (ВИДЕО)

Близките на плувеца вярват, че най-доброто предстои

Гордост и безсъние за семейството на Йосиф Миладинов (ВИДЕО)

Гордост, но и разочарование. Никой в семейството на Йосиф Миладинов не мигна тази нощ по време на финала на 18-годишния плувец в Токио.

"Всяка сутрин ставахме рано. Много емоции, много очаквания и много радост ни донесе. Много сме щастливи цялото семейство, както и горди. Можеше малко повече. Можеше да си направи времето, но явно напрежението, емоциите там, очакванията… просто не му беше ден.", каза пред bTV бащата на талантливия ни плувец - Милен Миладинов. 

"Днес се чухме. Той също не е доволен от себе си. Казва, че можеше и повече, но явно и това е трябвало да стане.", добави той.

Критичен към представянето на възпитаника си остана първият му треньор Стефан Георгиев от Пловдив. Той обаче вярва, че най-доброто предстои.

"Финалното плуване на Йосиф не се получи. Много бавно и мудно беше на старта. Това, естествено, не са неговите възможности. Пребори се, конкуренцията е огромна. Но безспорен успех! Той е великан за нашето плуване, защото е първият мъж, който влиза на финал на олимпийски игри. Второ – да си в световния елит и да те гледат... милиарди хора по света са го видели на този финал. Това е предостатъчно. А са и чули името на България покрай него. Аз съм сигурен, че на другата олимпиада ще се качи на почетната стълбичка.", категоричен е Стефан Георгиев.

Миладинов не успя да повтори плуването си от полуфинала, където постигна четвърти резултат и бе близо до слизане под 51 секунди. Осмото му място обаче е исторически момент за българския спорт и българското плуване. Той е първият наш плувец при мъжете, който участва в битката за медалите на олимпийски игри.