на живо

Калейн пред bTV: Искам да изиграя съчетанията така, както само аз си мога

20-годишната грация ще спори за медалите в Токио

Lap.bg

Боряна Калейн определи участието си в Токио като сбъдната мечта. 20-годишната гимнастичка се класира за финала в многобоя на олимпийските игри, където утре ще спори за медалите.

Тя зае осмо място в квалификацията, а другата ни представителка в индивуалното Катрин Тасева остана 14-а и прекрати състезателната си кариера.

"Това е сбъдната детска мечта, защото откакто се помня винаги съм казвала, че искам да участвам на олимпиада. Беше много тежко състезание, много дълъг ден, с много трудности", каза Калейн пред bTV.

Снимка: Lap.bg

"Тежкото не е от това, че имаме четири уреда в един ден, а това, че има толкова голяма пауза между тях. Трябваше наново да се загреем за всеки уред, което ни умори и разконцентрира. Никога досега не сме имали подобно състезание и като за първи път мисля, че направихме всичко възможно, за да се справим с тези условия. Опитах се да не правя грешки и да изпълня всичките си заложени елементи."

Финалът на индивидуалния многобой е в събота от 9:20 ч.

"Искам да си изиграя съчетанията така, както само аз си мога", добави Боряна Калейн.

Снимка: Lap.bg

България няма медал в индивидуалната надпревара на олимпийски игри от 1988 г., когато Адриана Дунавска печели сребро в Сеул. Това е и единственият ни олимпийски медал в индивидуалното.

Преди пет години в Рио де Жанейро Невяна Владинова завърши на седмо място.