на живо

Лалова: Златна си, Ивет Горанова!

Двете се снимаха на летището в Токио

instagram.com

Златна си, Ивет Горанова! С тези думи звездата ни в леката атлетика Ивет Лалова се обърна към младата си съименничка, която преди ден стана олимпийска шампионка. Двете се срещнаха на летището в Токио, откъдето Горанова ще се прибере в България, а Лалова ще замине за Италия.

"13 години не бяхме чували българския химн на олимпийски игри, а твоят път започва сега", пише Лалова в "Инстаграм" под снимка с Горанова, която гордо носи златния медал.

Лалова бяга на 200 м в Токио, но отпадна в сериите. За 37-годишната спринтьорка това бе пето участие на олимпийски игри. 

В японската столица 21-годишната Ивет Горанова спечели златния медал в кат. до 55 кг кумите на каратето. Титлата е първа за България на олимпийски игри от Пекин 2008 насам, когато Румяна Нейкова триумфира в женския скиф.

Отличието на Ивет Горанова е пето за страната ни в Токио. Антоанета Костадинова спечели сребро в спортната стрелба, Тайбе Юсеин и Евелина Николова извоюва бронзови медали в борбата, а боксьорката Стойка Кръстева ще излезе на финал в своята категория в събота (7 август).