на живо

Миладинов пред bTV: Изпълних мечтата си, сега искам да си направя кефа (ВИДЕО)

18-годишният българин е първият ни представител в мъжкото плуване на олимпийски финал

Миладинов пред bTV: Изпълних мечтата си, сега искам да си направя кефа (ВИДЕО)

С поредно впечатляващо плуване Йосиф Миладинов се класира за финала на 100 м бътерфлай на олимпийските игри в Токио.

18-годишният пловдивчанин е първият ни представител в мъжкото плуване на олимпийски финал, а утре сутрин, в 4:30 ч. ще се опита да се намеси в битката за медалите.

В интервю за bTV Миладинов разкри, че е постигнал мечтата си, а сега просто иска да се забавлява.

Снимка: Lap.bg

"Много съм щастлив. Направих това, което исках. За жалост не успях да направя времето си и се надявам утре сутринта на финала да го направя", каза родният талант.

"Моята мечта е изпълнена. Тя беше да влезна на финал, така че от тук нататъка просто искам да си направя моето време. Друго не желая".

"Мисля, че се усещат доста (емоциите и адреналина), но аз мога да се абстрахирам. Това не ми е никакъв проблем. Ще гледам на финала да съм напълно концентриран".

Снимка: Lap.bg

"За мен е много престижно, защото представям България на такъв форум. Искам утре да се представя добре, защото искам да зарадвам всички българи. Най-вече аз да си направя кефа, да се забавлявам, защото ми е първа олимпиада. Няма какво да губя. Ще плувам смело и ще видим накрая какво ще се случи.", добави Миладинов.

Преди 33 години в Сеул Таня Богомилова стана шампионка на 100 м бруст. Две отличия спечели и Антоанета Френкева - сребро на 100 м бруст и бронз на 200 м бруст. На финал тогава беше и женската щафета 4Х100 метра – Бистра Господинова, Таня Богомилова, Невяна Митева и Наташа Христова, която заема шеста позиция, както и Антоанета Струменлиева, която финишира осма на 800 метра свободен стил.

Снимка: Lap.bg

Йосиф Миладинов е един от най-обещаващите таланти в световното плуване. През 2021 г. пловдивчанинът спечели сребърен медал на 100 метра бътерфлай на европейското първенство за мъже в Будапеща с нов национален рекорд от 50,93 секунди, както и два златни медала от шампионата на Стария континент за юноши в Рим – на 50 и 100 метра бътерфлай.