на живо

Петър Касабов пред bTV: Съдбата и съдиите решиха да не сме на финал

Тайбе Юсеин загуби полуфинала и ще се бори за бронз на Игрите в Токио

Петър Касабов пред bTV: Съдбата и съдиите решиха да не сме на финал

Селекционерът на женския ни национален отбор по борба Петър Касабов е доволен, въпреки че Тайбе Юсеин не се класира за финала в кат. до 62 кг на олимпийските игри в Токио.

Българката загуби полуфиналната си схватка и утре ще се бори за бронзово отличие.

"Все още съм със смесени чувства, но пък не мога да не бъда доволен от представянето. Загубихме полуфиналната схватка, но можехме и да спечелим.", каза Касабов пред bTV.

Снимка: Lap.bg

"Всичко беше тактическо надлъгване. Просто при тях се получи този път. Не търсеше (б.ред. - съперничката) въобще борбата, беше затворена. Ако бяха тези две точки, с които може би щяхме да поведем, и после наказанието 3:0... вече срещата щеше да бъде по съвсем различен начин. Съдбата и съдиите така са решили."

"Нека да починем сега, да преспим и да проверим какво не се е получило. Надявам се за утре вече всичко да е наред. Самото ни присъствие тук, самото участие на такова ниво след тази тежка травма, е добре.", добави селекционерът.

Снимка: Lap.bg

В сряда след 12:45 ч. българско време Тайбе Юсеин ще се изправи срещу представителката на Руския олимпийски комитет Любов Овчарова или Хена Катарина Йохансон от Швеция в спор за бронзов медал на Игрите в Токио.