на живо

Криели от Селин Али, че е спечелила квота за Токио (ВИДЕО)

Тя е първата българка в ловната стрелба на олимпийски игри от 1977 г.

Криели от Селин Али, че е спечелила квота за Токио (ВИДЕО)

19-годишната Селин Али е първата българска спортистка на олимпийски игри в ловната стрелба от 1977 г. Тя вече дебютира в Токио, като след първите квалификации в дисциплината трап заема 16-о място.

Тя даде обширно интервю за bTV, в което разказа как се е насочила към този нетрадиционен спорт и какви са бъдещите й цели.

"Чувствам се много специална. Аз не съм първият, но пък съм първи представител в този спорт от много време. Гордея се със спорта, че продължава да се развива, тъй като известно време беше в застой.", започна тя.

Тя е най-младата в българската делегация в Токио: "Тук се запознах с много позитивни и прекрасни хора. Те също са млади - мисленето им е на млади и бодри хора".

"За мен е изключително голяма чест да бъда тук. Не съм вярвала, че ще бъда на такава сцена и все още не мога да го осъзная. Нямах много време за подготовка, всичко стана изведнъж, но имам цели, които преследвам. Главната ми цел е да се представя достойно.", продължи тя.

Селин определи класирането си за Токио като "чудо": "Аз последна разбрах. Криеха от мен, тъй като по това време се подготвях изключително много. Имах тежки изпити и искаха да ме предпазят от това психическо натоварване, от това вълнение".

Какво още разказа тя за първите си стъпки в ловната стрелба и за напътствията на баща си - гледайте във видеото.