на живо

Стойка Кръстева пред bTV: Целият свят остана под една малка България (ВИДЕО)

Може да сме малка държава, но сме много силен народ, категорична е олимпийската шампионка

Стойка Кръстева пред bTV: Целият свят остана под една малка България (ВИДЕО)

Може да сме малка държава, но сме много силен народ! Думите са на Стойка Кръстева, която днес стана олимпийска шампионка по бокс.

Кръстева триумфира по безапелационен начин в своята категория до 51 кг, а след награждаването сподели пред bTV, че това злато е плод на дългогодишен труд на един много силен екип.

"Радвам се, че целият свят остана под една малка България. Станаха, изслушаха химна на България, така че това ме прави щастлива и горда", сподели Кръстева, която донесе първи медал изобщо за женския ни бокс на олимпийски игри.

Снимка: Lap.bg

"Това е най-трудното ми състезание, и в петте мача имах много тежки съперници, които трябваше да преодолея."

"Целта беше да дойдем и да вземем златния медал. Мисля, че нещата се получиха много добре заради целия екип. Все още не разбирам какво съм направила, може би трябва да мине малко време да отшуми тази еуфория".

"Може да сме малка държава, но сме много силен народ. Винаги, когато искаме и си подадем ръка, можем да постигнем всичко. Посвещавам тази титла на България.", добави Стойка Кръстева.

Активът ни до момента в Токио е пет медала, от които два златни - на Стойка Кръстева и Ивет Горанова в каратето. Антоанета Костадинова спечели сребро в спортната стрелба, Тайбе Юсеин и Евелина Николова извоюваха бронзови отличия в борбата.