на живо

Тотален шок още на старта в Серия А (ВИДЕО)

Шампионът Ювентус стартира сезона със загуба

Getty Images/Guliver Photos

Сензационно поражение допусна шампионът на Италия Ювентус още в първия кръг на новия шампионат в Серия "А". "Бяло-черните" разочароваха своите привърженици на "Ювентус Стейдиъм", след като дори не отбелязаха гол при загубата с 0:1 от тима на Удинезе, който завърши едва на 16-то място през миналата кампания. Победният гол за "зебрите" бе дело на френския нападател Сирил Теро, който се разписа в 78'.

За първи път от 2012 година и за втори път в последните четири сезона Ювентус започва първенството със загуба. "Бианконерите" не бяха губили в осем поредни двубоя срещу Удинезе, а последният подобен случай бе на 30 януари, 2011 година, когато "фриуланите" отново надиграха съперника си като гост с 2:1.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Още по-любопитно е, че това е първото домакинско поражение на Юве в Серия А от 32 месеца насам. Преди днешния двубой шампионите бяха в серия от 46 поредни мача в Торино, в които не бяха допускали загуба. За последно на "Ювентус Стейдиъм" бе спечелил тимът на Сампдория на 6 януари, 2013 година.

Единственият нов футболист, който започна в титулярния състав на домакините, бе Марио Манджукич. През втората част на терена се появиха Пауло Дибала и Фернандо Йоренте, но присъствието и на двамата не помогна на Юве да отбележи гол - нещо, което не се бе случвало в последните 49 домакинства на "бианконерите".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В следващия кръг за Ювентус предстои много тежко гостуване на претендента за титлата Рома, а Удинезе ще опита да използва импулса от страхотната победа при домакинството на Палермо.