на живо

Треньорът на Тонев измина 1300 км в чест на спасението

Давиде Никола изпълни обещанието си пред своите футболисти

Треньорът на Александър Тонев в "Кротоне" - Давиде Никола, изпълни обещанието си след спасението на отбора в италианската Серия А. През април наставникът се зарече да измине 1300 км с колело от между Кротоне и родния си град Торино.

По това време мисия "оцеляване" изглеждаше невъзможна. Тимът обаче спечели 6 от последните си 9 мача и се измъкна на две точки над чертата. Преди това активът бе едва 3 успеха в 29 кръга.

44-годишният Никола спази думата си и преодоля дистанцията за 9 дни. "Дали съм уморен? Не чувствам никаква болка. Това бе едно красиво пътешествие. Може би утре ще съжалявам, но днес се чувствам удовлетворен от постигнатата цел."

Преди 3 години 14-годишният син на Никола загина, след като велосипедът му бе пометен от автобус.

"С помощта на много хора успяхме да привлечем вниманието към безопасността на пътя. В Торино ме посрещнаха с ентусиазъм, чувствам се развълнуван", допълни треньорът.

Никола сключи сделка с футболистите си след успеха с 2:1 над "Киево" - първата победа на "Кротоне" като гост през сезона. Тимът бе под чертата до последния кръг, но триумфът с 3:1 над "Лацио" и поражението на "Емполи" от "Палермо" гарантира оставането му в елита.