на живо

Трилър в първия осминафинал за Купата на Краля (ВИДЕО)

Голово шоу със зрелищен обрат на "Сан Мамес"

БГНЕС

Атлетик Билбао записа паметна победа с 3:2 над Виляреал в първи осминафинален мач от турнира за Купата на Краля. Финалистът в надпреварата от миналия сезон осъществи пълен обрат, след като на почивката изоставаше с 0:2.

Домакините започнаха по-силно двубоя и направиха два сериозни пропуска пред вратата на Мариано Барбоса. Виляреал отговори с попадение в 16-ата минута на Лео Баптистао. В края на полувремето мълниеносна контраатака на гостуващия тим бе завършена от Саму, който покачи на 2:0.

През втората част Атлетик вдигна рязко оборотите и започна да реализира създадените голови положения. В 54-ата минута Иняки Уилямс се реваншира за фрапантния си пропуск в началото на двубоя и върна едно попадение. Четвърт час по-късно влезлият като резерва Аритц Адурис увенча силното си включване с изравнителен гол. Защитникът Аймерик Лапорт донесе триумфа на "лъвовете", след като засече центриране от пряк свободен удар на Бенят. 

Виляреал завърши срещата с човек по-малко. Резервата Марио Гаспар си изкара два жълти картона и остана на терена само 13 минути. Реваншът на "Ел Мадригал" ще се изиграе следващата сряда и ще бъде излъчен пряко по RING от 21:30 часа.