на живо

Удинезе опита, но не обърка плановете на Наполи (ВИДЕО)

Шеста поредна победа за отбора на Рафа Бенитес

Getty Images/Guliver Photos

Наполи постигна шести пореден успех в мачовете си от всички турнири. Неаполитанците спечелиха домакинството си на Удинезе от 22-ия кръг на Серия А с 3:1, но представянето им не бе на най-високо ниво. Загубата за "черно-белите" е втора от Наполи в последните 20 дни, след като в края на януари тимът отстъпи на същия съперник след изпълнение на дузпи при гостуването си на "Сан Паоло" от осминафиналите в турнира за Купата на Италия.

Двубоят в неделния следобед започна перфектно за домакините, които си осигуриха преднина от два гола до средата на първата част. В 8' Дрийс Мертенс осъществи двойно подаване с Гонсало Игуаин, влезе в наказателното поле и с точен удар по земя откри резултата.

Впечатление с играта си направи и Марек Хамшик, който в 21' с перфектен пас изведе Маноло Габиадини на позиция в наказателното поле. Италианският национал успя да прокара топката под плонжа на вратаря Карнезис и да удвои аванса на своя тим - 2:0.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Въпреки страхотното начало Наполи традиционно допусна спад в представянето си и шест минути след попадението на Габиадини преднината на домакините бе намалена. Сирил Теро получи подаване в дълбочина, справи се с опеката на Бритос и прехвърли излезлия неразчетено Рафаел. До края на полувремето отличен шанс за изравняване пропусна Видмер.

След почивката гостите отново започнаха по-активно, но шансовете им поне за равенство намаляха драстично в 57', когато Теро си отбеляза автогол, засичайки топката в своята врата след остро центриране на Мертенс.

В последния половин час играта на "Сан Паоло" стана далеч по-скучна, а гостите не успяха да повторят своите добри изяви от първата част. Удинезе допусна първа загуба в последните си пет мача като гост и продължава да има само една победа в девет срещи във всички турнири.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Наполи остава на трета позиция в класирането с изоставане от 4 точки от втория Рома. Авансът пред четвъртия Фиорентина пък е седем точки.

Ето и резултатите от останалите мачове, играни в неделния следобед:

Фиорентина 3:2 Аталанта

Каляри 1:2 Рома

Емполи 2:0 Чезена

Сампдория 1:1 Сасуоло

Наполи 3:1 Удинезе

21:45, Интер - Палермо (пряко по RING.BG)