на живо

Уникално: гол от аутлинията и безобразен пропуск в един мач (ВИДЕО)

Това задължително трябва да се види

БГНЕС

Рома записа впечатляваща победа с 5:0 срещу гостуващия Палермо в двубой от 26-ия кръг на Серия "А". Освен с внушителния резултат мачът ще се запомни с фрапантния пропуск на Един Джеко и с фантастичния гол от аутлинията на Мохамед Салах.

Гостите, от чийто състав отсъстваше българският национал Ивайло Чочев, се противопоставиха успешно на "вълците" до средата на първото полувреме. В 27-ата минута се случи нещо рядко виждано по футболните терени. При една от атаките на домакините настъпи хаос в отбраната на Палермо, а топката бе насочена към Един Джеко, който се озова фронтално срещу голлинията. Босненецът обаче не успя да я насочи в опразнената врата и даде заявка за "пропуск на сезона".

Няколко минути по-късно Джеко се реваншира за пропуска си и откри резултата, след като майсторски овладя една центрирана към него топка, свали я на земята и с удар от ждроб я прати във вратата на Фабрицио Аластра. До края на полувремето Миралем Пянич нацели страничната греда при изпълнение на пряк свободен удар.

"Вълците" започнаха вихрено второто полувреме. В 52-ата минута Сейду Кейта се разписа за 2:0, отбелязвайки първия гол за отбора след статично положение, откакто начело на Рома застана Лучано Спалети. Осем минути по-късно Мохамед Салах направи преднината на римляните класическа след великолепна асистенция на Джеко.

В 62-ата минута египетският национал отбеляза феноменален гол. Салах бе изведен от Раджа Наинголан, вратарят на Палермо се хвърли в краката му и когато изглеждаше, че топката няма как да бъде отиграна от футболиста на Рома, той я прати в мрежата със страхотен фалцов удар от аутлинията.

В 89-ата минута Джеко оформи най-убедителната победа на Рома за сезона с втория си гол в мача. Босненецът отбеляза с глава след центриране на резервата Диего Пероти. Пълен репортаж от мача може да видите тук.

"Вълците" се върнаха на четвъртото място в класирането, което бе временно заето от Интер. Палермо остава в опасна близост до зоната на изпадащите.