на живо

В ПСЖ губят търпение с Мбапе, свалят цената му

Според Le Parisien, може да се стигне до трансфер за под 150 млн. евро

В "Пари Сен Жермен" губят търпение с една от големите си звезди - Килиан Мбапе. Според авторитетния Le Parisien, ръководството на френския шампион е разочаровано от застоя в преговорите с Мбапе за нов договор. Настоящият контракт на крилото изтича през лятото на следващата година, а ако двете страни не стигнат до споразумение, от ПСЖ вече са готови да продадат играча за под 150 млн. евро.

Вчера Мбапе се оплака от критиките по негов адрес и не отрече, че те могат да повлияят на решението му дали да остане на "Парк де Пренс".

Снимка: Getty Images

"Разбира се, че след известно време се уморяваш от критиките. Особено когато играеш в клуб от твоята държава и даваш всичко от себе си за националния си отбор. Накрая си уморен от всичко това. За тези, които идват от чужбина, е различно да играят за Франция, но аз съм тук през цялото време, играейки за ПСЖ. Това е различен контекст и аз знаех за него, когато подписах с клуба", каза световният шампион с "петлите" от 2018 г.

Снимка: Getty Images

"Ще видим какво ще стане в бъдеще. Може ли това да повлияе на решението ми дали ще остана в ПСЖ след края на сезона? Разбира се, но не става въпрос само за това. Най-важното е да се чувстваш добре и да се забавляваш всеки ден. Имам ли напредък в размишленията ми дали да остана в ПСЖ? Ако имах напредък, щях да Ви кажа. Когато взема своето решение, ще дойда и ще говоря за него", допълни фланговият футболист.

През настоящия сезон 22-годишният Мбапе се представя отлично - 30 гола и 9 асистенции за "Пари Сен Жермен" във всички турнири.