на живо

"Валенсия" подцени скромния "Ебро", но започна с обрат за Купата на Краля (ВИДЕО)

"Прилепите" играха над 60 минути с човек повече, но спечелиха само с един гол

"Валенсия" подцени скромния "Ебро", но започна с обрат за Купата на Краля (ВИДЕО)

"Валенсия" спечели с 2:1 гостуването си на третодивизионния "Ебро" в първа среща между двата тима от 1/16-финалната фаза на турнира за Купата на Краля.

Скромният тим от квартал Алмосара в столицата на автономната област Арагон - Сарагоса, прие "прилепите" на стадион "Ромареда", тъй като домашното съоръжение на "синьо-белите" е с капацитет от едва 1000 зрители. Десет пъти повече запалянковци наблюдаваха на живо срещата, която бе най-престижната в цялата клубна история на "Ебро", основан през 1942 г.

"Синьо-белите" за първи път попаднаха в същинската част на надпреварата и не разочароваха с изявите си срещу "прилепите". Наставникът на гостите Марселиньо бе дал почивка на Гарай, Гая, Родриго и Кондогбия, но въпреки това сред титулярите бе пуснал само един младок - 17-годишният южнокореец Лий Канг-ин, който направи дебюта си за първия тим на "лос че".

Домакините започнаха уверено, но още в 29-ата минута им бе нанесен тежък удар, след като левият бек Тиаго Португа бе изгонен. Той получи два жълти картона в рамките на 10 минути и макар нарушенията му да не бяха прекалено груби, съдията Хавиер Естрада демонстрира строгост и го прати под душовете. До почивката обаче "Ебро" продължи да действа стабилно и не позволи на "Валенсия" да се възползва от численото си предимство.

Още след почивката Марселиньо пусна в игра Миши Батшуай, който замени Кевин Гамейро. "Прилепите" обаче продължиха да играят доста предвидимо, улеснявайки съперника, който стигна до звездния си миг в 62-ата минута. Серхио Кортес центрира на втора греда, където централният защитник Йон Амелибия нанесе удар с глава и сензационно изведе "Ебро" напред в резултата.

Бурната радост по трибуните бе укротена само девет минути по-късно. Гостите изравниха с великолепен гол на Санти Мина, който завъртя топката в далечния ъгъл и не остави шансове на направилия силен мач вратар Салва Де Ла Крус. Още 9 минути бяха нужни на Мина да се разпише за втори път, след като в 80-ата засече центриране на Даниел Вас.

До края домакините нямаха сили за изравнително попадение, но въпреки това оставиха чудесни впечатления и ще пътуват за реванша на "Местайя" с повече от нулеви шансове за продължаване напред. Ответният сблъсък е на 5 декември.

Успехът бе едва втори за "Валенсия" от началото на сезона във всички турнири, спирайки серията си от 5 поредни равенства. "Ебро" ще продължи тежката битка в Трета група на Сегунда Дивисион "Б", където към момента заема последна 20-а позиция.

Тагове:

@