на живо

"Валенсия" - "Барселона": Мачът на десетилетието за "прилепите"

Реваншът от полуфиналите за Купата на Краля е тази вечер от 22:30 ч., пряко по bTV Action

Getty Images

"Валенсия" приема "Барселона" на "Местая", а залогът е финал за Купата на Краля. Каталунците са носителите на трофея през последните 3 сезона, докато последният финал на "прилепите" в турнира е преди 10 години.

"Блаугранас" спечели първата среща с 1:0. Реваншът тази вечер е от 22:30 ч. и ще бъде излъчен пряко по bTV Action.

В Испания твърдят, че това е най-важният мач за "Валенсия" през последното десетилетие. По-важен дори от квалификациите за Шампионската лига, в които тимът се представя добре под ръководството на Унай Емери.

Снимка: Getty Images

Позицията на "прилепите" обаче не е изгодна. Те загубиха последните си две участия на полуфиналите в турнира именно от каталунците.

И докато победата в тази среща означава твърде много за "Валенсия", то за "Барса" е просто още един рутинен полуфинал.

За каталунците това е шанс да стигнат до забележителния пети пореден финал за Купата на Краля. Миналата година "блаугранас" се превърна в първия тим от 1933 г., който триумфира в надпреварата четири последователни пъти.

Снимка: Getty Images

Реваншът няма да бъде никак лек за гостите, тъй като атмсферата на "Местая" е известна като една от най-враждебните в Испания. Нещо повече. Преди 3 месеца съдията не призна чист гол на "прилепите" срещу каталунците в мач от Ла Лига, а феновете се опасяват, че реферите отново могат да се намесят.

Победителят от сблъсъка "Валенсия" - "Барселона" ще се изправи във финала на 21 април срещу "Севиля", който в сряда вечер преодоля палача на "Реал" Мадрид - "Леганес".