на живо

Валери Божинов пред bTV: Надявам се и вярвам, че отново ще играя в Серия А (ВИДЕО)

Валери Божинов отпразнува 29-ия си рожден ден по най-добрия възможен начин - пред повече от 10 хил. привърженици на Левски в зала "Арена Армеец". Нападателят, който в момента играе във втородивизионния италиански Тернана, бе гост на благотворителното шоу за спасение на мъжкия баскетболен отбор на "сините". Божинов бе аплодиран бурно от феновете, след като в центъра на игрището получи специално изработена торта във формата на футболна фланелка на Левски.

Минути след това бившият футболист на Парма, Ювентус и Манчестър Сити сподели специално за bTV, че очаква да се завърне в тим от италианската Серия А през следващия сезон. Божинов определи шансовете за подобен трансфер като "добри", но не пожела да разкрие повече подробности за евентуален интерес от елитни клубове. За последно нападателят игра в Серия А с екипа на Лече през сезон 2011/12, а през лятото на 2014 напусна Левски в посока Тернана.

"В момента се чувствам добре в Тернана и съм щастлив. Моето желание не бе да напусна Левски, но никога не съм крил, че искам да играя в Италия. Сега трябва да си възвърна формата и да изпълня това, което винаги съм искал - да играя в Серия А. Поставил съм си за цел един ден да се завърна в Левски и да спечеля много купи с този отбор."

Още от краткото интервю с Валери Божинов вижте в прикаченото видео.