на живо

Весела Димитрова: Преди 5 години си казах "Ще работим и ще спечелим!"

"Момичетата взеха и дадоха всичко на спорта. Аз... ще видя", заяви

Весела Димитрова: Преди 5 години си казах "Ще работим и ще спечелим!"

Титла от олимпийските игри се печели с много работа и увереност! Това е рецептата на треньорът на националния ансамбъл Весела Димитрова. Нейните момичета - Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, донесоха първо злато на България в този спорт от най-важния спортен форум. 

Още когато гимнастичките и Димитрова започват работа, тя уверено ги води към върха. А днес те може гордо да се нарекат Златни момичета.

Снимка: Ладислав Цветков

"Щастлива съм, че спечелихме златния медал, няма как да не съм усмихната. Преди 5 години си казах "Ще работим и ще спечелим!". Рядко си казвам работи, които не трябва да си казвам. Много ни костваше - лишения, отдаденост в работата. Всички тези неща, които шампионите правят. Дори имената не им знаех на момичетата. Харесах ги и така станаха Златните момичета. Вече спокойно могат да се наричат Златни момичета. До момента не им разрешавах. Вече са истински Златни момичета", заяви Димитрова при прибирането на гимнастичките от Токио.

Снимка: Lap.bg

Тя разкри, че в Япония нейните момичета са били спокойни и не са се интересували от оценките на съперниците. Зад себе си българките оставиха големия фаворит Русия, както и Италия.

"Не знаех оценката на Русия. Подготвяхме се старт за старт. По един и същи начин. Не сме си мислели за оценки. Целта беше да си изиграем съчетанията. Стартът ни беше силен, получихме много високи оценки, и естествено финала. Момичетата успяха хладнокръвно и много спокойно да си изиграят съчетанията на финала. С леко пренебрежение подходихме към това, че водим в класирането, със смесени чувства. Но станахме спокойни и направихме едно хубаво състезание", разкри Димитрова.

Снимка: Lap.bg

Тя не пожела да разкрие дали ще се оттегли от гимнастиката след най-големия триумф в кариерата ѝ. Повечето от момичетата обаче са заявили готовност да спрат с активния спорт.

"Така говорят момичетата. Те взеха всичко и дадоха всичко и на спорта, и на света, и на художествената гимнастика и на всички фенове. Мисля, че трябва да им дадем заслужена почит. Аз... ще видя"