на живо

Всичко или нищо: България излиза срещу Германия

Гледайте осминафинала от европейското първенство пряко по RING и на сайта btvnovinite.bg от 20:00 ч. днес (12 септември)

CEV

Ако до сега грешките бяха нежелателни, но допустими, то днес (12 септември) вече нещата стават сериозни! Поне за мъжкия национален отбор по волейбол на България. 

"Лъвовете" се изправят срещу Германия на осминафинал на европейското първенство! А целта е само една - победа и попадане в топ 8 на Стария континент.

Гледайте мача България-Германия пряко по RING от 20:00 ч., както и на сайта btvnovinite.bg. Коментарното ни студио започна 15 минути преди срещата!

Снимка: CEV

Родните национали, а и всички фенове на волейбола, едва ли се заблуждават, че мачът ще бъде лесен! Напротив! Със сигурност срещата ще предложи много емоции, а за да бъдат те с положителен знак за българите, избраниците на Силвано Пранди трябва да покажат повече от това, което демонстрираха в груповата фаза. 

Плюс за родните волейболисти е, че продължават да играят в Острава, Чехия, докато германците пристигнаха от Естония. 

В предишните мачове "лъвовете" записаха победи над Черна гора, Чехия и Беларус, а отстъпиха на Италия и Словения. Това им отреди трето място в групата. Пранди продължава да залага на предимно млади волейболисти, които са водени от звездата на тима Цветан Соколов и стабилния Тодор Скримов.

Снимка: CEV

От другата страна на мрежата ще застанат германците. До момента те имат само една загуба - от пресния олимпийски шампион Франция. 

Снимка: CEV

Съперничеството между българи и германци е пословично.  През 2015 г., по време на европейското първенство в София, "лъвовете" победиха Бундестима два пъти с по 3:0 - веднъж в групите и още веднъж на четвъртфинал. Единственият от онзи състав, който и днес носи българската фланелка, е либерото Владислав Иванов.

Германия е труден съперник, но не и непреодолим! И друг път сме били свидетели на геройства от страна на "лъвовете", а именно такива са нужни на младите волейболисти!

Снимка: CEV

Победителят от мача ще се изправи на четвъртфинал срещу Италия или Латвия. Този мач може да гледате пряко по RING от 17:00 ч. днес (12 септември).

Важната среща България - Германия е с начален час 20:00 ч., а студиото ни стартира 15 минути преди нея. Гледайте мача пряко по RING и на сайта btvnovinite.bg!