на живо

Официално: От "Сити" потвърдиха за Холанд

Английският шампион е постигнал принципна договорка с "Борусия" Дортмунд

Мегасделката е факт! Английският шампион "Манчестър Сити" обяви, че е постигнал принципна договорка с "Борусия" Дортмунд за трансфера на Арлинг Холанд. Норвежкият голаджия ще премине на "Етихад Стейдиъм" на 1 юли. 

"Гражданите" ще платят за 21-годишният нападател 75 млн. евро, колкото е откупната клауза в договора му. Контрактът на Холанд с "жълто-черните" изтича след година, но той има право да си тръгне още това лято.

Той беше трансферна цел още на "Барселона", "Реал" Мадрид и "Челси". "Златното момче" обаче има специална връзка с "гражданите". За този клуб игра баща му Алф-Инге Холанд в периода 2000-2003 г.

Слуховете гласят, че Арлинг ще се превърне в най-добре платения футболист в света, като от "Сити" ще му заделят по около 600 000 евро на седмица, при това без бонусите.

Мениджърът на "Сити" Хосеп Гуардиола е в търсене на нападател от миналия сезон. Тогава обаче сделката за Хари Кейн от "Тотнъм" се провали.

Звездата на Холанд изгря през сезон 2019/2020 в "Залцбург". Тогава той блестеше с голове в Шампионската лига. Впоследствие не спря да бележи за "Борусия", както в евротурнирите, така и в Бундеслигата - 85 попадения в 88 мача.