на живо

Златна Воложанина и бронзова Брезалиева в многобоя на Купа "София"

Финалите на отделните уреди може да гледате пряко по RING, на сайта btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG във вторник

БФХГ

Българските индивидуални гимнастички спечелиха златен и бронзов медал в многобоя при жените на турнира по художествена гимнастика за Купа "София"!

Татяна Воложанина пребори конкуренцията и завърши на първо място в конкуренция на 41 гимнастички. Тя заслужи обща оценка от 91,950 точки (23,050 на обръч, 24,000 на топка, 23,800 на бухалки и 21,100 на лента). Българката зае първото място в класирането още вчера (4 април), а днес само затвърди доминацията си.

На второ място е представителката на Беларус - 24-годишната Катарина Галкина с общ резултат 90,550 точки.

Снимка: БФХГ

Трета се нареди друга българка - Ева Брезалиева. Тя получи обща оценка от 86,800 точки (22,350 на обръч, 22,150 на топка, 23,300 на бухалки и 19,100 на лента).

Воложанина си осигури място във всички финали на отделните уреди - обръч, топка, бухалки и лента.

Снимка: БФХГ

За медал с топка ще се бори и европейската шампионка за девойки с лента - Стилияна Николова.

С обръч и лента ще видим Ева Брезалиева. Сред най-добрите 8 с бухалки се класира София Иванова.

По-рано през деня ансамбълът-девойки спечели бронзов медал в многобоя и си осигури два финала, а индивидуалните гимнастички (девойки) ще можем да видим отново с бухалки (Виктория Георгиева), обръч (Никол Тодорова) и топка (Никол Тодорова).

Финалите на отделните уреди са утре (6 април). Може да ги гледате пряко по RING, на сайта btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG без значение в коя страна се намирате. Началото е в 12:00 ч.