на живо

„Милан“ на Монтела продължава с победите

"Росонерите" не се отказват от гонитбата с шампиона "Ювентус"

Гостуващият тим на „Милан“ разгроми състава на „Емполи“ с 1:4 при визитата си в едноименния град. Головете за тима на Винченцо Монтела отбелязаха Лападула, Сусо на два пъти, а Андреа Коста от тима на „Емполи“ си отбеляза автогол.

Росонерите имат само 1 загуба от последните си 12 двубоя и продължават да впечатляват с представянето си.

Maчът на „Карло Кастелани" започна по-добре за домакините и на няколко пъти футболисти на „Емполи“ отправиха опасни удари към вратата на Донарума. Противно на логиката „,Милан“ бе тимът, който откри резултата в срещата. Джанлука Лападула се разписа в 15-ата минута след точен удар от близка дистанция.

Отговорът на „Емполи“ не закъсня и само 2 минути по-късно Рикардо Сапонара изравни резултата. До края на първата част по-добрите ситуации се откриха пред тима на Монтела, но до гол така и не се стигна.

В 62-ата минута по-добрата игра на „Милан“ след почивката даде резултат и Сусо изведе „росонерите“  напред – 1:2.

Няколко минути по-късно гостите имаха нов повод да празнуват. Андреа Коста от състава на домакините си отбеляза автогол. Крайният резултат бе оформен от Сусо, който отбеляза втория си гол в срещата в 78-ата минута.

За гранда от Милано това бе важна победа в борбата за челните места и така "росонерите" затвърдиха втората си позиция с актив от 29 точки – 4 зад „Ювентус“, който е и с мач по-малко. Гостите от „Емполи“ остават на незавидната 17-та позиция.