на живо

Знаменита серия на "Ювентус" намери своя край (ВИДЕО)

"Старата госпожа" завърши 1:1 в градското дерби срещу Торино

БГНЕС

"Ювентус" и "Торино" завършиха 1:1 в емоционално 193-то официално издание на най-старото дерби в италианския футбол - "Дерби дела Моле". Домакините избегнаха загубата по изключително драматичен начин в добавеното време на срещата, играейки с човек повече, след като Африйе Акуа от състава на "биковете" бе изгонен. Макар и радостни след последния съдийски сигнал, "бианконерите" се простиха с рекордната си серия от поредни победи в домакински мачове от шампионата, която бе спряна на 33 успеха.

"Торино" си тръгва с точка от "Ювентус Стейдиъм" за първи път в пет дербита на това съоръжение от 2011 година насам, а също така "биковете" са първият отбор, който не губи гостуване на "бианконерите" от септември, 2015 година, когато и Фрозиноне спечели точка в Торино.

Първото полувреме завърши без голове, въпреки че "Ювентус" на няколко пъти бе близо до откриване на резултата. Още в 15-ата минута Мехди Бенатия стреля с глава, но топката се отби от напречната греда. При добавката Леонардо Бонучи не успя да намери опразнената врата, след като Кристиан Молинаро отклони топката със сетни усилия.

Малко преди почивката домакините стигнаха и до най-чистото си положение от началото на двубоя. Пауло Дибала комбинира отлично с Марио Манджукич и се озова на чудесна позиция в наказателното поле, но ударът му бе отразен от вратаря Джо Харт.

Макар "бяло-черните" да имаха инициативата, техните съперници отбелязаха първото попадение в срещата. То бе дело на Адем Ляич, който се разписа с блестящо изпълнен пряк свободен удар. Сърбинът изпрати топката точно под гредата и не даде шансове на бразилския страж Нето да се намеси.

Снимка: БГНЕС

Така "Ювентус" бе в ролята на изоставащ в мач пред собствена публика едва за втори път през сезона.

Само пет минути след попадението "Торино" остана с човек по-малко на терена. Акуа влезе грубо в краката на съперник и макар да игра с топката, получи втори жълт картон. Решението на главния съдия Паоло Валери вбеси треньора на гостите Синиша Михайлович, който влезе на терена, искайки обяснение от рефера. Сръбският специалист бе изгонен на трибуните.

Снимка: БГНЕС

В игра за домакините се появиха Гонсало Игуаин и Миралем Пянич, но в 69-ата минута друг техен съотборник получи златен шанс да изравни. Дибала пусна страхотен пас към Сами Кедира, който оставен абсолютно сам от 5-6 метра изпрати топката високо над вратата.

"Ювентус" стигна до равенството само две минути преди края на добавените 4 към редовното време. Голът отбеляза Гонсало Игуаин с отличен завърващ удар от границата на наказателното поле. Аржентинецът вече има 32 попадения за сезона, 24 от които в Серия "А".

Така за шести пореден път в "Дерби дела Моле" и двата тима отбелязаха поне по един гол във вратата на съперника, а "бианконерите" избегнаха първо поражение у дома във всички турнири от август, 2015 година. Последният успех на "Торино" като гост на големия съперник остава през далечната 1995 година.

Снимка: БГНЕС

С второто си поредно равенство "Ювентус" дава шанс на втория в класирането "Рома" да съкрати изоставането си от лидера на 6 точки, ако спечели гостуването си на "Милан" (неделя, 21:45, пряко по RING). "Торино" няма поражение вече седем поредни кръга и запазва деветата си позиция.