на живо

Макенроу за Джокович: Организаторите са виновни

На ЛеБрон Джеймс кога му се е налагало да играе в 3 през нощта, бесен е американецът

Макенроу за Джокович: Организаторите са виновни
 

Тенис легендата Джон Макенроу отправи много тежки критики към организаторите на "Ролан Гарос" и ги обвини за тежката контузия на Новак Джокович, която го извади от турнира и го прати в операционната.

Сърбинът се отказа от 1/4-финалния си мач с Каспер Рууд заради травма в менискуса и се наложи да претърпи спешна операция.

След отказването си Ноле каза, че клеят на Централния корт е бил много хлъзгав и това е допринесло за контузията му. Макенроу смята, че е било ужасно решение мачът на сърбина с Лоренцо Музети в трети кръг да започне толкова късно.

Припомняме, че той стартира в 22:30 местно време, след като преди това организаторите преместиха двубоя на Григор Димитров със Зизу Бергс на централния корт.

"Това беше ужасно, някаква шега. Това е срамно пето за нашия спорт. Шега беше да го поставят в 22:30 вечерта.

Той говори за проблемите си с коляното преди турнира, а тези решения допринесоха. Игра до три през нощта, което е абсурдно.

Той е №1 в света и може би най-великият за всички времена. Беше ранен и те допринесоха за това. Играта до 3 през нощта имаше влияние върху състоянието му. Легнал си е в 7 сутринта и колко е спал? На ЛеБрон Джеймс кога му се е налагало да играе в 3 през нощта?

Абсурдно е. Искаха мачовете да се изиграят в срок, но нямаше нужда да слагат този на Димитров преди Джокович. Не знам какво са си мислили", отсече Макенроу.

Снимка: Reuters