на живо

Епизод 4: Кой прави по 5000 снимки на братя Пулеви на ден? (ВИДЕО+СНИМКИ)

"В ръкавиците на Пулеви": Вижте кадрите на Кубрат и Тервел, които те хващат за гърлото

Епизод 4: Кой прави по 5000 снимки на братя Пулеви на ден? (ВИДЕО+СНИМКИ)

В снимките има страхотна магия. Защото, колкото и да напредват технологиите, една снимка може да ти спре дъха, да те стисне за гърлото и да ти говори без думи.

Един от най-добрите спортни фотографи в света в последните няколко години, е българин. Неговото име е Любомир Асенов - основател на LAP.bg, който от седмица насам, е заедно с мен и с колегата ми оператор Петър Стоев в лагера на Кубрат и Тервел Пулеви в Лас Вегас.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Любо прави всеки ден магически кадри на братя Пулеви, които вече са само на седмица разстояние от своите битки в дългоочакваната бойна гала на 15-и декември в Коста Меса. Гала, която може да гледате на живо, на 15-и, от 5:00 часа пряко в ефира на bTV, но и онлайн, на сайта www.btvsport.bg.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Само за седмица, Асенов направи на братята 5000 снимки - умопормрачителна бройка, а галерията от тях, може да откриете на сайта на LAP.bg, както и избрани моменти пък ви очакват и в профилите в социалните мрежи на Кубрат и на Тервел, но и в Imstagram профила на самия фотограф, който може да откриете под името @bubachko.

Любомир Асенов снима за първи път толкова отблизо Пулеви.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Впечатлен е от изключителната им отдаденост в тренировките и от здравата им подготовка, от дисциплината да преследват целта си.

"Само двамата са. Без семейства, без приятели, без изкушения. Много техен е кръгът им, но те са изцяло обсебени от това, което им предстои и твърдо решени, че няма какво да ги спре", разказва Любо, който е наш специален гост в епизод 4 от дигиталната ни поредица "В ръкавиците на Пулеви".

Впечатляващо е човек да го гледа как работи. Борави с невероятна техника, последната мода на технологиите и взема решения за секунди. Снимките на братята обаче са за изложба.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Не е изненада, че Асенов произвежда подобни шедьоври през обектива си. Искам само да ви припомня, че една негова снимка събра очите на милиони по света по време на олимпийските игри в Токио през 2021 г.

Това е снимката със сълзата на българката Антоанета Костадинова на почетната стълбичка, докато свири химна - една сълза, която е излязла от окото, но още не се е търкулнала по бузата.

Великолепен кадър, който остава за историята, а и за колекцията на Любо, но и на олимпийската вицешампионка в спортната стрелба Антоанета Костадинова, която изпусна титлата в японската столица с един лош последен изстрел.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

"Угаждат ми на акъла. Това прави работата ми много по-лесна, макар че всичко тук е ново за мен, защото за първи път снимам момчетата първо толкова отблизо, но и за първи път на лагера им тук, във Вегас", коментира Асенов.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

"Благодарен съм, че Кубрат и Тервел ме допуснаха толкова близо до себе си. И че нито един от тях не ми попречи. Напротив, нито един от тях не каза: Не ме снимай така, стой далеч, това не ми харесва", признава още фотографът, който единствен от България може да се похвали, че снима за един от най-известните и най-силните отбори не къде да е, а във Формула 1.

Да, Любомир Асенов е единствения българин, който снима за Формула 1 и по-специално, за отбора на Макларън.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

От няколко месеца Любо е в САЩ, по-специално в Лос Анджелис, но наскоро направи изумителни кадри по време на старта за Гран при на Лас Вегас.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

А да снима бокс, при това на световно ниво, това той също го може. Нека си спомним само онзи кадър, от който ти секва дишането - Кубрат Пулев, потънал в огньове, на път към ринга, за да се изправи срещу Антъни Джошуа в битката им за световната титла по бокс в тежка категория в Лондон преди 2 години.

Снимка: Lap.bg

Тогава Асенов също беше единствения български фотограф, който получи достъп до мача. Там бяхме и аз, с Петър Стоев. Заедно преживяхме всичко. 

Снимал е най-големите звезди на българския и световния спорт. Беше личен фотограф на Григор Димитров по време на финалния Мастърс в Лондон през 2017-а. И ние бяхме там.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Сега пак сме тримата. Пак сме с Кубрат, но Тервел този път не е сянката на брат си в ъгъла, а заедно с него се подготвя за двубоя си срещу американеца Дионардо Майнър на 15-и в Коста Меса.

Кадрите на Любо Асенов на братя Пулеви може да откриете и всяка вечер, по време на специалните боксови студия, които правим от 23:30 часа по bTV. Там неизменно завършваме с поредната порция негови прекрасни фотографии.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Питам го дали си има любими снимки. Е, има, но не е една. Толкова са много и всички са толкова въздействащи, че оставям на вас да прецените коя е според вас, шампионската снимка на Любомир Асенов от Лас Вегас.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

А аз тайно му пожелавам най-шампионските снимки за него тепърва да предстоят. И първата спирка, на която той да ги направи, но с максимално вдъхновение и удовлетворение, и не на последно място, с мощна българска радост, е именно на 15-и декември, в "Хангара" в Коста Меса.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Кубрат Пулев срещу полската машина Андржей Вавржик.
Тервел Пулев срещу Дионардо Майнър.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Двама българи на ринга в Калифорния. Емоциите са гарантирани. Стискайте палци! И очаквайте още много епизоди от "В ръкавиците на Пулеви"!