на живо

Епизод 3: 25-годишен австралиец топи Пулеви във фитнеса (ВИДЕО+СНИМКИ)

„В ръкавиците на Пулеви“: един ден с Кубрат и Тервел в кросфит залата във Вегас

Епизод 3: 25-годишен австралиец топи Пулеви във фитнеса (ВИДЕО+СНИМКИ)

На 15 декември, в 5:00 ч. сутринта, в ефира на bTV ще започне голямата бойна гала с участието на Кубрат и Тервел Пулеви – пряко от прочутата за професионален бокс зала „Хангара“ в Коста Меса.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Кубрат Пулев работи по-здраво от всякога с единствената цел да победи поляка Андржей Вавржик в тежка категория, в последния мач от галата в щата Калифорния.

Тервел Пулев не му отстъпва по устрем, по воля и по отдаденост: срещу бронзовия медалист в полутежка категория от Лондон на ринга ще се качи американецът Дионардо Майнър.

Тук също Тервел няма право на грешка, за да се завърне в десетката на световната ранглиста.

По пътя към върховата спортна форма на един елитен професионален боксьор се смесват различни видове подготовка. Ако си мислите, че работата е само в залата по бокс, там, с ръкавици върху ръцете и с удари по спаринги и боксовите круши, дълбоко се заблуждавате.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Иска се много специфична кондиционна подготовка.

Иска се специфична сила, иска се специфична ловкост, иска се специфична мобилност и бързина на реакциите.

Физическата подготовка на братя Пулеви отвъд океана е поверена в ръцете на едно 25-годишно момче от Австралия – Садик Уотсън, който обаче е спечелил доверието им и работят заедно вече трета година.

Срещаме се с него в една от най-известните кросфит зали в Лас Вегас, за да станем свидетели на поредната здрава тренировка, в която Пулеви леят пот, не се пестят, не се опитват да си спестят някое и друго повторение, а се държат като дисциплинирани войници.

"Следващата ми цел е ясна: 14 декември (15 декември за България рано сутринта), Коста Меса. Полякът трябва да бъде надигран и обезверен. За това работя всеки ден", казва Кобрата.

"Ние сме тук, за да си свършим работата. Садик ни дава интересни неща като упражнения, някои са различни, други взаимства от нас, но ние дойдохме тук във форма и тренировките, поне за мен, не са ми тежки", споделя Тервел.

Лека-полека дните до бойната гала се изнизват, а атмосферата става все по-сериозна, защото идват най-отговорните дни. Това беше всичко в епизод 3 от нашата специална дигитална поредица "В ръкавиците на Пулеви".

Очаквайте ни утре с чисто нов епизод!