на живо

Епизод 2: Кръв и пот за Пулеви във Вегас (ВИДЕО+СНИМКИ)

В ръкавиците на Пулеви: ожулване в здрав спаринг стресна нас, но не и Кобрата

Епизод 2: Кръв и пот за Пулеви във Вегас (ВИДЕО+СНИМКИ)

Андржей Вавржик. Това сложно за произнасяне име на един някога допингиран боксьор няма да ни даде мира в следващите 10 дни.

Това е името на следващия съперник на Кубрат Пулев, а битката между тях ще се състои на 15 декември, около 6:00 ч. сутринта българско време.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Прякото предаване на голямата бойна гала в Коста Меса, Калифорния ще започне около 5:00 ч. сутринта, а освен в ефира на bTV, може да гледате и онлайн, безплатно, чрез стрийм на спортния сайт www.btvsport.bg.

Тук може да изгледате специалното студио на bTV за братя Пулеви, излъчено във вторник вечер:

Мачът на Кубрат с Вавржик е "черешката на тортата" в програмата на 15 декември.

Двубой, който представлява огромен шанс за Кубрат да се завърне в Топ 10 на световната ранглиста в тежка категория и да се доближи до позиция на главен претендент за световната титла на WBA.

Световната боксова асоциация (WBA) има ДВА ПОЯСА в тежка категория:

Този на супершампион, който е върху кръста на Олександър Усик.

И този на регулярен световен шампион, който се държи от приятел на Кобрата – Мануел Чар. И това превръща успехът на по-големия от братя Пулеви на 15 декември в "Хангара", в задължителен.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Андржей Вавржик пък има сериозно петно върху името си заради употребата на анаболни стероиди, които спират възхода му към върха в тежка категория.

А тук може да изгледате първото от многото студия, посветени на бъдещите мачове на братя Пулеви:

През 2017 г. положителен допинг тест проваля срещата му не с кого да е, а със страшилището в тежка категория Дионтей Уайлдър за световната титла на WBC.

Иначе, визитката на 36-годишния поляк е повече от впечатляваща:

Вавржик има 34 победи на професионалния ринг, 20 от които с нокаут и само две загуби. Физиката му също е внушителна: извисява се до 195 см, много здрав и с агресивен стил боксьор.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Кубрат, който е висок 194 см и е на 42 години, е наясно с всичко написано по-горе. Тренира като луд, на тренировките се лее яко пот, а днес, се проля и кръв.

Едно ожулване над лявото му око ни изправи на нокти и честно казано, притесни мен и колегите ми – оператора Петър Стоев и фотографа Любомир Асенов.

Кобрата обаче не беше притеснен:

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

"Такива неща не ме притесняват. Минават ми за няколко дни. Няма нещо, което да ме тревожи. Следвам целта си."

А пък тук ви очаква цялото видео от Епизод 1 на "В ръкавиците на Пулеви":

И Любомир Асенов, и Петър Стоев, уловиха този момент.

Притеснението в нас дойде от факта, че след зловещата аркада, която румънеца Богдан Дину отвори точно над лявата вежда на по-големия Пулев в онзи кървав и злокобен мач на 23 март 2019 г. именно в "Хангара" в Коста Меса, където и сега му предстои битка, всеки следващ негов здрав мач завършва с кръв над това ляво око.

Балансът на Кубрат Пулев в професионалния бокс включва 32 мача, 29 победи, 14 от тях с нокаут и три поражения.

Битката срещу Андржей Вавржик се явява под №33 в кариерата му.

Единствените загуби на Кобрата като професионалист са в двата му сблъсъка за световната титла в тежка категория – на 14 ноември 2014 г. срещу Владимир Кличко от Украйна в Хамбург и на 12 декември 2020 г. срещу британеца Антъни Джошуа в Лондон.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

А третата загуба винаги ще си остане много, много спорна, защото дойде след съдийско решение, отново в Лондон, срещу Дерек Чисора през лятото на 2022 г.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Братя Пулеви обаче са корави момчета.

Много дисциплиниран и фокусиран на предстоящия му мач срещу американеца Дионардо Майнър е и Тервел Пулев.

Тервел ще се боксира срещу този американец в полутежка категория в Коста Меса на 15 декември, като за българина това ще бъде битка №19 на професионалния ринг.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

До момента, носителят на бронз от олимпийските игри в Лондон 2012 има зад гърба си 17 победи и само една загуба – на 14 май 2022 г. в Лос Анджелис срещу многократния световен шампион Сергей Ковальов от Русия.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

"Много труден за преодоляване съперник. Наясно сме с това. Статистиката му от малко мачове много заблуждава. Знаем, че е изключително опасен и че има няколко мача дори в тежка категория. Никога досега не е бил свалян с нокаут и това говори само по себе си, че имаме срещу себе си много сериозен боец", коментира и Тервел за своя противник.

Лагерът на Кубрат и Тервел Пулеви в Лас Вегас продължава.

Може да гледате всеки ден, по един нов дигитален епизод как минават дните на двама от най-успешните български спортисти през последните 15 години отвъд океана. Така, че бъдете готови – поредицата ни "В ръкавиците на Пулеви" продължава с пълна сила.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Гледайте и всяка делнична вечер, от 23:30 часа, само в ефира на bTV и специалните ни телевизионни студия, посветени на братя Пулеви и на бойната гала в Коста Меса.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Водещи на студията са Илия Илиев и Петър Бакърджиев, при които гостуват експерти, журналисти, бивши съотборници на Пулеви в националния отбор, техни бивши треньори, близки приятели и роднини. Най-интересното тепърва предстои.