на живо

Даниел, Радостина, мрежа, топка, любов

Син на българска шампионка пише волейболната история на Румъния

Той е с български корени, син на шампиони и пише история за Румъния.

"Много по-трудно е като майка. Изяждам си ноктите от емоции. За себе си не съм се радвала толкова. Неописуема гордост". Думите са на една волейболна майка. Самата тя има забележителна кариера зад гърба си, но майчинството я изпълва с истинска любов и признателност.

Това е разказ за бившата националка Радостина Цитигой и нейния син Дани, който е само на 19, но вече играе за победителя във волейболната Шампионска лига при мъжете през 2021, 2022 и 2023 г. - полския ЗАКСА.

Даниел Цитигой е син на бившата националка на България Радостина Рангелова-Цитигой, която е бронзова медалистка от Евроволей 2001 и на Кристиян Цитигой, носил екипите на българските ЦСКА и Габрово.

Дядото на Дани - Константин Цитигой е една от легендите на румънския волейбол - пети с националния отбор на Румъния на олимпийските игри в Мюнхен 1972 г.

От 20 години Роди живее с любимите си хора в Букурещ. Първородният й син е национал на Румъния, а по стъпките на родителите си върви и малкият - Александро.

"Не е само до спорта... Гледам и децата на Мая и Владо Николови - Алекс и Мони. Приятели сме. Голямо удоволствие е да се наслаждаваш на тази воля, труд, старание. Деца пораснали пред теб, а вече звезди. В нашия сдпорт работата е 80-90%. Без труд нищо не става. Дани тренираше малко футбол, но бързо стана ясно какво ще е бъдещето му. Баща му много тренираше с него - с внимание и строгост.

Добър е, характерът му е благ. Послушен е. Отличник в училище. Все още не мисли за пари. Има още много да учи, но офертата от ЗАКСА определено е комплимент. Всички го приема много добре, бащински. Вече поназнайва малко и полски. Има гадже румънка, която живее в Букурещ", разказва за сина си Рангелова.

Самата тя влиза в залата, единствено за да гледа мачове. От 8 години работи за производителя на гуми "Мишелин", отговаря за връзките с клиенти с турски език.

Ако днес трябва да избира пътя си, няма да се замисли и за минута. "Имам сестра, която е 4 години по-голяма от мен. Тя беше моят идол. За да приличам още повече на нея заиграх с лявата ръка. А не съм левичарка. Не съжалявам за нищо. Може би някои трансфери бих преосмислила, но пътят ми 100% щеше да е този. Сега най-големите ми мечти са свързани със семейството - всички да са здрави, да са пример, да са възпитани, да сме сплотени, да сбъдваме...", емоционална е Роди.