на живо

Николов - Казийски 2:2 за титлата в Италия

Лубе Чивитанова изравни серията срещу Тренто за волейболния връх

LUBE Volley/Facebook

Алекснадър Николов и Лубе Чивитанова отказаха да се предадат битката за волейболния връх в Италия. Пред своя публика синът на Владимир Николов и неговите съотборници сразиха Матей Каийски и Тренто с 3:1 гейма в (25:18, 27:25, 25:20 и 25:16) в четвъртия мач от финалите.

Снимка: LUBE Volley/Facebook

Това се оказа достатъчно за действащите шампиони да се върнат в играта за титлата в италианския елит и да изравнят серията до 2:2 победи. Петият решителен мач ще бъде на 17 май (сряда), а в ролята на домакини ще влязат играчите на Анджело Лоренцети. Тогава ще стане ясно дали Казийски и компания ще да детронират действащите шампиони на свой терен или Николов и неговите колеги ще се преборят за нова корона.

Снимка: LUBE Volley/Facebook

Домакините демонстрираха по-добро лице още от самото начало и спечелиха първия гейм с 25:18. Размяната на точковите серии взе връх във втората част, но и този път волейболистите Джанлоренцо Бленджини се оказаха на печелившата страна с 27:25 за 2:0 в общия резултат.

Снимка: LUBE Volley/Facebook

Третият гейм принадлежеше на гостите, които бяха в ролята на лидери през цялото време и триумфираха с 25:20. В следващата част настоящите шампиони отвърнаха на предизвикателството и сломиха всички съпротивителни сили на отбора от Тренто, за да си осигурят победата.

Снимка: LUBE Volley/Facebook

Николов, който игра само през първите два гейма, допринесе за ценния успех на Лубе със 7 точки. Марлон Янт Ерера поведе листата на реализаторите за победителите с 24.

Снимка: LUBE Volley/Facebook

Казийски отново демонстрира, че няма стари и млади, въпреки че домакините сториха всичко възможно да го удържат. Императора бе над всички за Тренто и се отчете с 16 точки. Алесандро Микиелето заби 12.