на живо

Гаф на MLS: Представиха Бускетс със снимка на футболист от Реал Мадрид

Сбъркаха го с Алваро Арбеола

Гаф на MLS: Представиха Бускетс със снимка на футболист от Реал Мадрид

Второто голямо попълнение за Интер Маями, след Лионел Меси, е Серхио Бускетс, който снощи бе представен като нов играч на тима на Дейвид Бекъм.

За участие в церемонията и от MLS положиха усилия да представят един от най-трофейните играчи от Европа, като нов член на футбола в САЩ, но допуснаха огромен гаф.

Администраторът на официалния Twitter акаунт на MLS се опита да извади всички трофеи, които Серхио е спечели в кариерата си, като искаше да го представи с изречението:

"Всичко, което прави, е да завладява!"

В цялата композиция обаче имаше един объркан елемент – снимката. Използван е фотос на бившия футболист на Реал Мадрид Алваро Арбелоа, който целува трофея от световното първенство през 2010 г.

Туитът беше изтрит, а след това MLS призна грешката си и се пошегува за своя сметка, като същевременно показа сравнение на същата снимка на Арбелоа с истинска на Бускетс от същото световно, за да подчертае колко си приличат.

"Защо Арбелоа и Бускетс изглеждат толкова сходни на тези снимки? Нашият администратор се нуждае от очила", написа от американската футболна централа.