на живо

Роналдо на 39: Кои жени родиха три от децата му?

Когато Кристиано-младши порасне, ще му кажа истината, защото той я заслужава, споделя звездата

Роналдо на 39: Кои жени родиха три от децата му?

Един от най-добрите футболисти в света Кристиано Роналдо днес празнува своя 39-и рожден ден.

Португалецът е не само един от най-добрите и скъпи спортисти в света, но и световна марка. Въпреки че е в зенита на своята кариера, популярността му не намалява.

CR7 има 620 милиона последователи в Instagram и е най-популярният спортист на планетата.

Феновете следят всяка негова стъпка, а историите от личния му живот привличат огромно обществено внимание.

Роналдо има пет деца, три от които са от сурогатни майки, а две са родени от дългогодишната му приятелка Джорджина Родригес.

Аржентинският модел дари с четвъртото дете футболната легенда- Алана (6), а по-късно роди близнаци. За съжаление момченцето почина при раждането, а момиченцето Бела Есмералда вече е на годинка.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Интересното е, че така и не се разбра кои са майките на по-големите деца на Роналдо - Кристиано Джуниър (11) и близнаците Ева и Матео (6).

Кристиано за първи път шокира обществеността, когато на 26-годишна възраст обяви, че е станал баща, като само накратко обясни, че всички родителски права са прехвърлени на него и че майката няма да има никакъв контакт с детето.

По-късно майката му Мария Долорес разкри, че тя самата е отишла да вземе най-големият наследник от частна болница във Флорида и го е завела в Испания (бел. ред. - което се оказа лъжа, тъй като в акта му за раждане пише, че е роден в същата болница, където са родени брат му и сестра му, близнаци).

Дали е роден от сурогатна майка или Кристиано е плод на връзка за една нощ, остава неизвестно и до днес?

"Никога не съм казвал на никого и никога няма да го направя. Когато Кристиано-младши порасне, ще му кажа истината, защото той я заслужава, защото ми е син, но няма да кажа пред хората", каза веднъж Роналдо в интервю за Джонатан Рос.

След раждането на близнаците британските медии разследваха случая и откриха, че те са заченати в лаборатория в Лос Анджелис, а част от документите са достъпни за обществеността. Ясно се вижда, че става дума за сурогатна бременност, но не се вижда името на майката. Децата са родени в Ла Меса, Калифорния, близо до границата с Мексико.

Децата са родени преди пет години, Ева в 9.07 ч., а брат й минута по-късно, според регистъра на ражданията.

Това разреши поне част от мистерията, защото в обществото се спекулира, че те изобщо не са близнаци, тоест не са родени от една майка. Актът за раждане е подписан от дежурната лекарка Мария Кастило.

Водещият американски адвокат в областта на сурогатното родителство Стефани Кабайеро смята, че Роналдо със сигурност е биологичният баща на тези деца.

В Португалия сурогатните отношения са забранени от закона, особено след като Роналдо не е женен.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

"Никой португалски съд не би признал никакво споразумение между Кристиано и сурогатната майка и подобно споразумение би било обявено за невалидно", допълва Кабайеро.

В Калифорния на агенцията се плащат 150 000 евро за близнаци, от които 40 000 отиват за майката.

Роналдо може да избере донор на яйцеклетки, който обикновено получава около 7000 евро, измежду стотици жени, чиито снимки и биографии са изброени на уебсайта на избраната агенция.

Тъй като е ясно, че Роналдо е искал деца по свой "образ и подобие", или както той веднъж заяви "които ще носят неговите футболни гени", той е избрал подобни, атлетични типове жени, които са латиноамериканки.

В Калифорния се избира втора жена да носи оплодената яйцеклетка (най-често, за да не се създаде емоционална връзка между нея и детето, която да затрудни ситуацията след раждането). Всичко това се регламентира от договора, който се подписва преди бременността и според него жените се отказват от всичките си права.