на живо
Платен материал

Ето какви са качествата на перфектното мото яке

Доверете се на специализиран магазин

Якето на моториста е неговата втора кожа. С толкова голямо разнообразие от модели и качества, със сигурност можете да допълните своята мото екипировка с перфектното за вас. За целта обаче има някои фактори, на които да обърнете внимание при неговия избор.

В тази статия ще ви запознаем с качествата, които трябва да притежава перфектното мото яке.

Как да изберете яке за мотоциклет?

Ако сте напълно боси в мотоциклетите и екипировката, когато става въпрос за яке, добра отправна точка е да решите дали искате да изберете кожа или текстил. Нека разгледаме основните разлики.

Кожени якета

Кожените якета са класическите рокерски модели, които най-много се харесват от мотоциклетистите. Те не само никога не излизат от мода, но и ще ви накарат да се чувствате в безопасност.
Най-голямата сила на кожените мото якета е тяхната здравина. Кожата все още е материал номер едно, що се отнася до устойчивост от износване, въпреки огромното развитие на текстилните модели. Много мотористи също харесват как естествената кожа прилепва плътно по тялото.

Текстилни якета

Текстилните якета са страхотни по отношение на гъвкавостта. Ще имате много възможности за избор, когато става въпрос за различните видове кройки и материи. Ако търсите елегантен, модерен и гъвкав модел мото яке, текстилното е правилният избор.

3 задължителни качества на перфектното мото яке

Със сигурност искате да се спрете на идеалното за вас мото яке, което не само да изглежда страхотно, но и да ви носи спокойствие и безопасност на пътя. Но няма нищо по-лошо от това да инвестирате в страхотно яке и да разберете, че не ви е изобщо комфортно след първата седмица.
носене.

Приготвили сме ви няколко съвета, които да следвате, за да не изпадате в такава ситуация.

Начин на усещане

Мотоциклетното яке трябва да е стегнато, но не толкова, че да се чувствате ограничени. Перфектният размер на якето ще се усеща плътно по тялото ви, но все пак ще позволява естествена свобода на движение. Кожените мотоциклетни якета са особено удобни, защото ви дават сигурност с по-плътната си кройка. Ако търсите по-свободна, изберете модел от текстил.

Нашият съвет е при избор на мотоциклетно яке, да го облечете и да изпробвате различни пози с него, които правите при шофиране. След това преценете дали ще се чувствате комфортно, ако шофирате един час в същата поза.

Доверете се на специализиран магазин за мото екипировка, който да предлага възможност за замяна или връщане.

Дължина на якето

Мотоциклетните якета се носят по-къси от нормалните, за което вероятно ще ви е нужно време, за да свикнете. Ако якето ви е дълго, е възможно да седнете върху него и да ограничите движенията си, което намалява вашата безопасност. Якето ви трябва да е точно до линията на колана ви, когато сте в изправено положение, и да стига до бедрата ви, докато шофирате.

Качество на якето

Мотоциклетното яке може да ви защити при инцидент само ако е изработено от качествени материали. То не само предпазва кожата и костите ви, но е и по-издръжливо и има по-дълъг живот.

Kevlar, Cordura и Dyneema са най-популярните марки синтетични материали за текстилна мото екипировка. Kevlar има солидно съотношение на якост, което го прави чудесен за защита от удари, докато Cordura е с по-леко тегло и осигурява допълнителен комфорт. Dyneema е сравнително нов и изключително здрав материал, който се използва от множество производители на мото екипировки.

За да обобщим, дизайнът и комфортът на мото якетата е различен за различните модели. В доказалите се магазини за мото екипировка можете да попаднете на първокачествени текстилни и кожени якета. Вие трябва да съобразите единствено комфорта, дължината и здравината на вашето, а опитният персонал винаги ще е насреща.

Източник на изображението: elements.envato.com