на живо

Бивш национал по баскетбол сред арестуваните в Скопие (ВИДЕО)

Николай Вангелов призна за насилие върху него и останалите фенове на Левски

19 българи бяха задържани след сблъсъците преди, по време и след мача на футболния Левски срещу отбора на Шкупи в Скопие от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите, а един от тях се извисяваше с внушителните 213 см ръст.

Този доста пораснал върл фен на „сините“ се казва Николай Вангелов – баскетболист и бивш национал на България.

Той пътува до македонската столица заедно с голяма група ултраси на Левски и снощи попадна зад решетките – преживяване, което помрачи радостта на Вангелов от победата на любимия му тим с 2:0.

Тук може да изгледате отново пълен запис на мача Шкупи – Левски:

Вангелов дори застана пред камерата на bTV и коментира случилото се, като се оплака от отношението на местните власти към привържениците. Исполинът, който през последните две години играе в трета дивизия във Франция, категорично обяви, че в Македония мразят българите.

Цялото изказване на Николай Вангелов може да изгледате отново ТУК:

За мъжкия националния тим на България Николай Вангелов играе за последно през 2019 г. Тогава той записва участие в 6 двубоя от квалификациите за световното първенство, като в тях регистрира средно по 2,2 точки и 0,7 борби.

През 2017-а, центърът отново играе за България, като трите срещи, в които влиза на терена са също част от пресявките по пътя към шампионата на планетата, до който „лъвовете“ така и не стигат.

Кариерата на 27-годишния Вангелов преминава предимно в треторазредни клубове в Италия, където той носи екипа на Пиаченца, Наполи и Рома, а преди това се състезава в юношеските отбори на Армани и Тревизо.