на живо

Джошуа: Няма да подценя Пулев, защото не ми се губи отново

Световният шампион уважава Кобрата

Reuters

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа е категоричен, че няма да подцени Кубрат Пулев. Двамата ще се боксират на 12 декември в Лондон.

Британецът заяви, че е подготвен и очаква българинът да надскочи възможностите си.

"Изпитвам уважение към него. Не като човек, защото не го познавам, а като боец. Той се изправи срещу Кличко, въпреки че беше победен. Вярвам, че когато някой спори за титлата, той дава с 25% повече от това, което сме виждали. Този инстинкт е съвсем естествен", каза Джошуа в интервю за Yahoo Sports.

Снимка: Getty Images

Британецът, който има 23 победи и само една загуба (от Анди Руис), допълни: "Просто не мога да подценя този човек. И преди съм губил, но никога повече не искам да губя."

Джошуа иска да се изправи срещу сънародника си Тайсън Фюри в обединителен мач за всички пояси в тежка категория, но осъзнава, че подобна идея преминава през победа над Пулев. 

Снимка: Getty Images

Мачът между Кобрата и Джошуа бе отлаган няколко пъти заради пандемията от COVID-19. Той трябваше да се проведе в "O2 арена" в Лондон, но бе преместен в по-малката зала "Уембли" и ще бъде през 1000 зрители. 

Самият Пулев вярва, че има много предимства срещу британеца, и се закани да стане световен шампион с красив нокаут в по-късните рундове на двубоя.