на живо

Джошуа - Пулев пред публика? Все още има такава възможност!

Мачът трябва да се проведе на 12 декември в Лондон

Getty Images

От щаба на Антъни Джошуа все още не са се отказали от идеята на мача с Кубрат Пулев да присъстват фенове. Това съобщават английски медии.

Мачът трябва да се състои на 12 декември в Лондон, в "О2 арена". Кобрата вече обяви, че договорът е подписан, докато шампионът и щабът му все още не са излезли с официално становище. Българинът е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), като в мача ще бъдат заложени и още 3 пояса, притежание на британеца - на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).

Организаторите са оптимисти, че на зрелищния мач ще бъдат допуснати зрители, въпреки покачването на броя на заразените с коронавирус във Великобритания. Преди дни правителството разреши театрите и балетните зали да посрещнат посетители, които заемат малък процент от капацитета им. Очаква се скоро подобна крачка да бъде предприета и при спортните събития в страната.

Снимка: Reuters

Липсата на публика ще намали значително печалбата от подобен мач. Организаторите все пак ще трябва да покрият наема на залата - едно от най-сериозните пера в бюджета. За справка наемът на "Принсипалити Стейдиъм" в Уелс е около 5 млн. паунда. 

За това щабовете на двамата боксьори избират доста по-малката зала "О2" в Лондон, която е с капацитет 18 000 зрители. Първоначално срещата трябваше да се проведе през лятото на 2020 г. на новия модерен стадион на "Тотнъм", но заради пандемията беше отложена. 

"Имахме предложение от един амфитеатър в Хърватия и дори от супер яхта, която да приеме мача. Но това са мечти в дългосрочен план. Не им вярвам много", заяви Франк Смит - един от промоутърите на компанията, която се грижи за интересите на Джошуа.

Преди ден Кубрат Пулев привлече вниманието на редица медии, които цитираха думи от последната му пресконференция: "Неговите силни страни? Мога да кажа, че безспорно има силен удар. Неговият тен също е по-добър от моя". Част от изданията го обвиниха в расизъм. 

Самият Пулев коментира, че думите са извадени от контекста и не е искал да дискредитира съперника си. Коментар от Джошуа и щаба му все още няма.