на живо

Еди Хърн: Джошуа ще мине през Пулев и Фюри като валяк

Промоутърът е убеден в успеха на шампиона в тежка категория

Getty Images

Оптимизъм цари в щаба на шампиона в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) - Антъни Джошуа, преди мача му с Кубрат Пулев.

Според промоутъра на британеца Еди Хърн, Джошуа ще премине през българина и потенциалния си следващ съперник - Тайсън Фюри, като парен валяк.

"Изпратих му съобщение: "Ще минеш като парен валяк през тези двамата". Той ми отговори само "КАТО ПАРЕН ВАЛЯК". Ще му е приятно да спре Фюри. Знае, че Фюри е страхотен боксьор и ще е трудно. Може да го питате. Вярвам, че има намерение да победи в мачовете, очаква ги. Вярвам, че ще нокаутира Кубрат Пулев и Тайсън Фюри", заяви Хърн пред "Скай Спортс".

Джошуа трябва да се изправи срещу Пулев, който е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF) на 12 декември в Лондон. Първоначално мачът беше насрочен за юни, но заради пандемията от коронавирус, беше отложен. Все още датата не е официално обявена.

Ако победи в тази среща, Джошуа има шанс да се боксира с шампиона на Световния боксов съвет (WBC) - Тайсън Фюри. Победителят от този мач би станал абсолютен световен шампион в тежка категория.

"Мисля, че Джошуа е готов да разбие тези двамата", показа още увереност Хърн.