на живо

Голът на Едер шокира феновете на Суонзи

28-годишният футболист се превърна в герой за Португалия, след като донесе победата срещу Франция във финала на Евро 2016.

Getty Images

Златната резерва на Португалия Едер предизвика различни емоции сред футболните фенове по света.

Голът на резервата на "мореплавателите" в 108-ата минута, който донесе първата европейска титла на иберийците, разби френските сърца на пух и прах и прати в екстаз цяла Португалия.

Имаше обаче едни други запалянковци, за които голът на Едер бе много по-озадачаващ. Става дума за привържениците на английския Суонзи.

След мача в неделя, феновете на „лебедите” не можеха да си обяснят какво се случва с португалеца.

Снимка: Getty Images

Сезон 2015/2016 г. започва за Едер в редиците на тима от уелското графство. Суонзи плаща трансферна сума от 5 млн. паунда на Спортинг Брага за него.

28-годишният нападател изиграва 15 мача за „лебедите” без да отбележи нито един гол, а престоят му на „Либърти Стейдиъм” струва на отбора 18 500 паунда на минута.

Според феновете на Суонзи Едер е най-лошият играч, обличал някога фланелката на тима.

Всичко това принуждава ръководството на отбора от Премиър Лийг да го изпрати под наем в Лил, а малко по-късно контрактът му с французите става постоянен.

В Лил португалецът се развихря и отбелязва шест гола. Представянето му по френските терени не остава незабелязано и селекционерът на иберийците Фернандо Сантош го включва в групата за Евро 2016.

Финалът на европейското първенство определено насочи погледите на футболните специалисти към Едер, а от бившия му английски клуб може би вече съжаляват, че са се разделили с него прекалено рано.