на живо

Гримът - най-големият проблем за дамите в Пьонгчанг

Ниските температури плашат състезателките, които използват продукти на водна основа

Getty Images

Когато си на олимпийски игри, ежедневно трябва да се справяш с напрежение, конкуренция, да си в добра форма, за да се представиш достойно. Дамите в Пьонгчанг обаче имат още нещо, за което да се притесняват. На първи поглед то изглежда незначително, но когато в теб са вперени очите на целия свят, е важно да с добре... гримиран.

Точно така! Гримът е важна част от представянето на състезателките не по време на съревнованията, а след тях, когато трябва да застанат пред камерите и да говорят за успехите си.

Само че ниските температури в Пьонгчанг са една от предпоставките макиажът да става... перманентен. Още в самото начало на игрите в Южна Корея състезателката на Великобритания в скелетона - олимпийската шампионка от Ванкувър 2010 Ейми Уилямс, помоли за съвет в Туитър.

"Препоръчайте ми добър грим на маслена основа. Организаторите на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг ни предупредиха, че този на водна основа буквално замръзва върху лицето ти", разкри Уилямс. 

Не само студът обаче е враг на изкусно гримираните лица. Оказва се, че и емоциите не помагат за перфектния изглед на дамите. 

17-годишната представителка на САЩ в халф пайпа Клоуи Ким спечели олимпийски титла. По време на специалната церемония по награждаването всички очакваха сноубордистката да се разплаче от радост, докато слуша националния химн от най-високото стъпало на почетната стълбичка. Тя обаче не показа толкова силна емоция. Защо? За да не размаже спиралата си, естествено!

"Положих доста усилия да не се разплача! Не можех да го направя! Все пак вложих доста в поставянето на тази спирала!", каза тя пред американските медии.

Снимка: Getty Images

Не може ли просто състезателките да пропускат тази дълга процедура с гримирането? Оказва се, че не, дори и когато не са считани за фаворити в състезанията. Питайте Естер Ледецка!

Сноубордистката шокира всички, печелейки супергигантския слалом със ски назаем. Все още развълнувана от успеха си, тя беше заобиколена от репортерите още на пистата. Тогава не свали очилата си, но всички отдадоха това на вълнението. 

Снимка: Getty Images

На пресконференцията Естер отново остана с маската, която покрива лицето ѝ наполовина.

"Не бях подготвена за цялата церемония! Не съм гримирана!", разкри тя пред журналистите.

До края на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг остава цяла седмица, която нищо чудно да ни предложи нови "гримирани" приключения!