на живо

Кобрата: Искам да нокаутирам Джошуа за втори път в кариерата му!

"Не искам да чакам! Такива са правилата!", заяви Пулев

"Не искам да чакам! Искам да се боксирам за титлите срещу Антъни Джошуа. Искам да го разбия и да го нокаутирам за втори път в кариерата му!", това се закани Кубрат Пулев, който днес (4 май) празнува своя 39-и рожден ден.

Българският боксьор заяви пред Boxingscene.com, че изобщо не обмисля да отстъпва реда си за мач. Срещата между Пулев и Джошуа беше насрочена за 20 юни, но беше отложена заради пандемията от коронавирус. 

Заговори се и за възможността Тайсън Фюри пръв да се боксира с Джошуа, за да бъде определен абсолютният световен шампион в тежка категория.

"Имаме подписан договор за тази битка. Всичко е готово за нея. Работихме по този договор може би два месеца и не беше никак лесно да постигнем съгласие. Договорът обаче е факт и аз съм готов. Не искам да чакам! Искам да се боксирам за титлите срещу Антъни Джошуа. Искам да го разбия и да го нокаутирам за втори път в кариерата му! Аз съм задължителният претендент, а правилата са такива, че той няма къде да ходи. Няма значение кой иска да се боксира с него или той с кого иска да се боксира. Антъни Джошуа трябва да се боксира с мен. Готов съм да се срещнем на всяко едно място. Няма значение дали е в Лондон или някъде другаде. Джошуа искаше да е в Лондон и ние се съгласихме, за мен не е проблем!", заяви Пулев.

Снимка: Reuters

Българинът разкри, че никой не му е предлагал да отстъпи реда си за мач. И подчерта още веднъж, че е уверен, че ще се изправи срещу Джошуа до края на 2020 г.

"Не знам за оферта, която да ме накара да изчакам и да се отдръпна. Така че не знам дали бих приел, не съм се замислял по темата, защото искам да се кача на ринга срещу Джошуа. Вярвам, че този мач ще се проведе до края на годината. Чаках достатъчно дълго. Аз съм официален претендент, но съм отворен и за разговори, не е проблем. Ако някой дойде и ми каже нещо, предложи ми нещо, може би. Не знам, но нека е ясно, че аз искам този двубой, това е", заяви той.