на живо

Кубрат Пулев: Джошуа ще бъде нокаутиран за втори път, ще изненадам света

Кобрата даде интервю за Betway Insider blog

Кубрат Пулев изрази увереност, че ще нокаутира Антъни Джошуа и ще нанесе на британеца втора загуба в кариерата му. Двамата трябва да се изправят в битка за световната титла в тежката категория, но в интервю за Betway Insider blog Кобрата коментира, че Ей Джей се страхува от мач помежду им извън Лондон. Боксьорът ни увери, че двубоят, чиято най-вероятна дата за провеждане е 5 декември, ще бъде война.

Кубрат смята, че Джошуа обръща повече внимание на евентуален суперсблъсък с Тайсън Фюри, допускайки същата грешка като преди единствената си загуба - от Анди Руис.

"Мач в Лондон, може би, защото той е уплашен. Можем да се боксираме навсякъде по света, не само там. За мен не представлява проблем. Аз съм готов и знам, че ще спечеля. В момента не мога да тренирам на 100%, защото не всичко е ясно. Но ако насрочат мача за декември, ще се готвя за него на 1 000 000%."

"За Джошуа ще е малко по-различно без публика, но това е мъжки спорт. Можем да се боксираме със и без фенове, няма значение. Може би обаче той се нуждае от публика. Джошуа е добър боксьор, световен шампион, с много силни мачове, но виждам доста проблеми в стила му. Мисля, че мога да използвам всяка малка пролука, за да го победя."

"Смятам, че има психологически проблем и битката ни ще има същия завършек като онази с Анди Руис. Знам, че ще изненадам света. Ще бъде война и Джошуа ще бъде повален... Арогантен е. Говори за Фюри, а не мисли за битката с мен. Но животът му показа, че е много лошо да прави така. Затова и ще бъде нокаутиран за втори път.", заяви Кубрат.

"Ще бъде победа за страната ми, защото България никога не е имала световен шампион в тежка категория. Този успех ще бъде не само за мен, но и за всички хора в родината ми. Искам да ги направя наистина щастливи!", каза още Пулев.

Мачът с Джошуа е може би най-важният в кариерата на Кубрат. За трети път в рамките на шест години Кобрата ще има шанс да стане световен шампион. През 2014 г. той загуби от украинеца Владимир Кличко в Хамбург, като това остава единственото му поражение в профибокса.

Сблъсък между по-големия от братя Пулеви и Антъни Джошуа трябваше да има и през октомври 2017 г., но тогава тежка контузия попречи на Кобрата да се качи на ринга срещу световния шампион.