на живо

Пързалката на „Славия” – замръзнала в миналия век (ВИДЕО)

Стотици деца тренират при покъртителни условия

Стотици деца тренират в мизерни условия на ледената пързалка на „Славия” в столицата. Съоръжението, откъдето са излезли десетки шампиони в зимните спортове, сега е в окаяно състояние.

Разтърсени от трагедията в тунела „Ечемишка”, родители се притесняват за живота на децата си. „Никой не може да гарантира, че е безопасно. Виждате какво се случва”. 

Покривът тече, условията в съблекалните са покъртителни. Въпреки това от спортния клуб твърдят, че риск не съществува.

„Разбира се, че е безопасно. Конструкцията на лампите е здрава. Правят се проверки от всички институции и проблем не е установен”, категоричен е шефът на СК „Славия” Мартин Миланов.

От „Славия” са търсили помощ от държавата. Клубът е изпратил до министерството на спорта проект за ремонт още през лятото на 2016 г. Получено е уверение, че ще бъдат отпуснати 700 000 лв. Но правителството подаде оставка и проблемът остава нерешен.

„Разполагаме и със Зимния дворец на спорта. Той е приведен в добър вид за подготовка”, подчерта служебният министър на спорта Даниела Дашева.

Съоръжението обаче е на другия край на столицата, което не е никак удобно за родителите. „Адски трудно ми е да кръстосвам цяла София, за да заведа едното дете на тренировка, а след това да закарам другото на още една тренировка”.

Ледената пързалка ще продължи да функционира и в този вид. Ако обаче не бъде направен основен ремонт на покрива, е въпрос на време вратите на съоръжението да бъдат затворени. Така стотици деца ще загубят възможността да тренират любимите си спортове.

Тагове: