на живо

Превъзходен гол на Пелегрини изведе "Рома" до обрат в Сардиния

"Вълците" се върнаха към успехите преди дербито с "Милан"

Twitter

"Рома" показа характер и вяра в своите способности, постигайки обрат от 0:1 до 2:1 при гостуването на "Каляри" от 10-ия междинен кръг на Серия "А".

Жозе Моуриньо изтърпя наказание и макар да не бе на резервната скамейка, ръководеше своя тим от трибуните чрез постоянна комуникация по телефона с треньорския щаб на терена. "Вълците" изоставаха до 71-ата минута, но изправени пред загуба от последния в класирането показаха много по-силна игра в заключителната фаза на двубоя. Римляните зарадваха тифозите си, които ще подходят далеч по-положително към дербито срещу "Милан" идния уикенд.

Снимка: Twitter

Моуриньо продължи да разчита на "протестната" си стартова единайсеторка, без да прави нито една промяна в нея. В групата за мача отново не попаднаха Борха Майорал, Гонсало Вияр, Амаду Диавара и Браян Рейнолдс, които разочароваха португалеца преди седмица в Норвегия при 1:6 от "Бодьо/Глимт". Може би именно липсата на ротации бе причината "Рома" да не изглежда свеж в представянето си през първото полувреме. То завърши без нито един точен удар от страна и на двата тима.

След почивката обаче сблъсъкът отговори на очакванията за зрелище с голове и драматични моменти. "Каляри" поведе в 52-ата минута. Първият си гол за сезона отбеляза Леонардо Паволети, възползвайки се от кошмарна грешка на левия бек Матиас Виня. Непосредствено след попадението бранителят бе заменен от 18-годишния нападател Феликс Афена-Гиян, който дебютира в италианския елит, а "Рома" премина към схема с трима централни защитници. Това се отрази веднага на играта и атаките на "джалоросите" ставаха все по-опасни.

Снимка: Twitter

След няколко пропуска и удар в гредата на Лоренцо Пелегрини, в 71-ата минута гостите изравниха. Точен бе Роджер Ибаниес, засичайки с глава центриране от ъглов удар на Пелегрини. Така "Каляри" допусна гол в 15-о поредно шампионатно домакинство срещу "джалоросите". А седем минути по-късно "червено-сините" се оказаха и изоставащи в резултата след превъзходно изпълнен пряк свободен удар от капитана Пелегрини. Той завъртя топката точно до гредата, за да спечели двубоя с осмото си попадение за сезона във всички турнири.

"Рома" сложи край на серията от три срещи без успех, триумфирайки за 11-и път в последните 17 издания на сблъсъка с "Каляри". В този период вече шест от победите са постигнати на о-в Сардиния. "Вълците" също така се поздравиха с едва четвърти успех в най-скорошните си 17 гостувания на ниво Серия "А", след като загубиха всяко от предишните три, включително дербито срещу "Лацио".

Снимка: Twitter

Отборът на Моуриньо, който направи първи обрат под негово ръководство, запазва четвъртото си място в класирането с актив от 19 точки - една повече от петия "Аталанта" и две пред шестия "Лацио". "Каляри" остава в мазето на калчото - последно 20-о място с едва шест точки и втората най-слаба защита, допуснала 22 гола за десет мача.