на живо

Президентът на Франция поставя ПСЖ в тежка ситуация

Затварянето на границите с държавите извън Европа няма да позволи на голяма част от играчите да се завърнат

Президентът на Франция Еманюел Макрон реши да удължи извънредното положение в страната до 11 май. Речта му регистрира рекордна гледаемост - 37 милиона зрители, но и неприятна новина за "Пари Сен Жермен". Франция затваря границите за страните извън континента.

Още при обявяването на извънредно положение на 17 март редица от футболистите на шампиона ПСЖ прецениха да се приберат по домовете си, които са отвъд Океана.

В това число влизат Неймар и Тиаго Силва (Бразилия), Кейлор Навас (Коста Рика), Единсон Кавани (Уругвай). От тях единствено Тиаго Силва би могъл да осъществи обратен полет до Париж, защото притежава френски паспорт.

Въпросът за ПСЖ е кога останалите ще могат да се върнат във Франция, за да се възобнови и тренировъчният процес, когато това е възможно.

От ръководството на Лига 1 обявиха план, в който първенството продължава на 17 юни. Това значи, че шампионите ще искат да започнат тренировъчен процес поне 2 седмици по-рано, в пълен състав. Същите проблеми във Франция може да имат и други отбори, които са пуснали играчите си по домовете им.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: